Informationale

Apple pregătește ecranul pliabil care se repară singur!

Compania Apple este pe cale să dea o lovitură mortală principalilor săi rivali, cu o invenție revoluționară pe piața telefoanelor mobile. Gigantul american tocmai a depus o cerere de brevet pentru un ecran pliabil Apple care se repară singur. Potrivit surselor noastre, aceasta înseamnă că ne putem aștepta ca Apple să lanseze cât de curând un iPhone pliabil.

Ecrane Pliabile?

Vă amintiți probabil de mult-trâmbițata lansare a telefonului Samsung Galaxy Fold, telefonul pliabil care s-a dovedit un eșec lamentabil tocmai din pricina problemelor cu ecranul pliabil.

 

Așa cum s-a văzut cu Galaxy Fold, atunci când se pliază ecranul orice fir de praf sau murdărie rămâne blocată între cele două părți și, inevitabil, ajunge să zgârie display-ul.  După cât se pare, cei de la Apple au găsit o soluție pentru această problemă. Iată ce au scris în cererea de brevet pentru un ecran pliabil Apple.

Ce spune Apple despre ecranul pliabil

„Un display este în mod normal alcătuit dintr-o suprafață plană rigidă. Deși acest lucru este satisfăcător în multe situații, ecranele rigide sunt dificil de integrat în anumite dispozitive, cum ar fi cele care se pot îndoi. (…)

 

„În timpul utilizării unui dispozitiv electronic, pe stratul superior al ecranului pot să apară zgârieturi sau mici depresiuni. Este de dorit ca astfel de zgârieturi sau depresiuni să fie reduse la maxim pentru a păstra aspectul estetic al dispozitivului.

 

Pentru a reduce numărul depresiuni, zgârieturi sau alte imperfecțiuni este preferabil ca ecranul să fie acoperit cu un strat de material care se repară singur.

 

În cererea de patent pentru un ecran pliabil Apple se menționează faptul că ar fi ideal ca dispozitivul să se poată repara singur, fără nicio intervenție din partea utilizatorului, de exemplu atunci când aparatul este pus la încărcat.

 

Procesul de auto-reparare se poate produce la nivelul stratului de material care se repară singur, fără ca dispozitivul să primească vreo comandă din partea utilizatorului (spre exemplu, atunci când apare o mică depresiune la nivelul stratului auto-reparator, materialul se poate întinde pentru a acoperi denivelarea fără vreo intervenție externă).

 

Alternativ, procesul de auto-repararea poate fi inițiat sau accelerat prin aplicarea unui stimul extern, cum ar fi căldura lumina ori curentul electric. Atunci când se utilizează căldura ca stimul extern, stratul exterior al display-ului poate să conțină conductori transparenți care că formeze un strat încălzitor. Acest strat cu auto-încălzire poate fi utilizat pentru a genera căldura necesară procesului de auto-reparare.

 

După cum reiese din documentul oficial, procesul de auto-reparare se poate declanșa fie printr-o intervenție a utilizatorului, atunci când observă o problemă, ori se poate stabili un interval la care ecranul telefonul să se repare singur. O altă opțiune avansată de cei de la Apple este ca ecranul să se ocupe de eventualele imperfecțiuni apărute ori de câte ori telefonul este pus la încărcat.

 

Trebuie menționat că nu este pentru prima oară când Apple formulează ipoteza utilizării căldurii, doar că anterior avuseseră în vedere folosirea căldurii pentru a preveni apariția de imperfecțiuni.

 

Iată și partea care se referă la plierea propriu-zisă a ecranului.

Pentru a facilita îndoirea ecranului atunci când acesta este rece, porțiunea de display care acoperă partea care se pliază poate fi încălzită în mod selectiv.

 

Așa cum se știe, cei de la Apple sunt foarte precauți când vine vorba să lanseze pe piață noi tehnologii, dar adevărul este că milioane de fani iPhone așteaptă un dispozitiv pliabil. Printre cei care au anunțat că abia așteaptă să cumpere un astfel de telefon se numără și co-fondatorul companiei Steve Wozniak.

 

Greu de precizat când se va produce minunea, dar rămâneți alături de noi.

Și un pic despre noi

Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM ține pasul cu tot ce e nou în lumea telefoniei mobile.

Sigur, un telefon care se repară singur înseamnă mai puține drumuri la centrele noastre de reparații, dar e o pierdere pe care suntem dispuși să o acceptăm de dragul de a ține în mână o asemenea minunăție de telefon.

Iar atunci când îți vei lua un astfel de iPhone dă o fugă pe la noi să-i iei o husă de protecție. Asta până nu lansează Apple sau Samsung și carcasa care se repară singură! 🙂

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să citești și despre Noile Produse Apple.

[image_with_animation image_url=”8026″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]