Cum să folosești Zoom ca un profesionist
13 trucuri pe care trebuie să le încerci la următoarea conectare pe ZOOM
Toată lumea folosește Zoom în ultima vreme, mai ales cei care au ales să muncească de acasă. ClinicaGSM vine în sprijinul tău și îți dezvăluie câteva trucuri cu ajutorul cărora să ai o prezență de senzație la următoarea ședință. Tehnologia modernă nu are niciun fel de secrete pentru doctorul telefonului tău, astfel că îți vom spune totul despre cea mai modernă aplicație pentru conferințe audio sau video. Sfaturile pe care ți le prezentăm se referă în primul rând la ședințele pe computer, dar nu uita că Zoom este disponibil și pe telefonul mobil, cu sistem Android sau iPhone. Aplicația se poate descărca din Google Play Store sau din App Store de la Apple.
Dacă nu ești mulțumit de cum funcționează telefonul tău, adresează-te unui centru de reparații de la ClinicaGSM, la care vei beneficia de transport gratuit și garanție pe viață.
1. Schimbă imaginea de fundal
Este ultima modă printre utilizatorii de Zoom, mai ales că toată lumea își dorește să călătorească în această perioadă. Dacă nu se poate fizic, poți încerca măcar un decor virtual ca să ai o prezență aparte la ședință. Poți să alegi o imagine de fundal cu o plajă de vis sau poți să-ți pui un decor astral. Tot ce ai de făcut este să umbli un pic la setări. Intră în Settings și selectează Virtual Background, de unde poți alege una dintre imaginile pre-existente sau poți încărca o imagine de pe calculator. Dacă ai poze din ultima vacanță pe telefonul mobil, acum este momentul să le transferi pe calculator.
2. Oprește microfonul și camera video
E destul de jenant să trebuiască să cauți butoanele pentru a tăia microfonul și camera video atunci când intri în sala virtuală de ședință. Nu vrei să vadă toată lumea fotoliul plin de rufe din spatele tău, nici să-ți audă câinele lătrând. Cel mai bine este să le oprești dinainte. Intră din nou în setări și selectează această opțiune, atât pentru audio, cât și pentru video. Iată pașii de urmat – Settings > Audio > Mute microphone when joining a meeting, iar apoi Settings > Video > Turn off my video when joining a meeting.
3. Comută între setările audio cu ajutorul barei de spațiu
Atunci când este rândul tău să vorbești, nu trebuie să te chinui să găsești butonul pentru microfon. Poți să dai click pe bara de spațiu și să o ții apăsată pentru a porni microfonul sau pentru a-l trece înapoi pe mut.
4. Reacționează cu un emoji pe ecran
Chiar dacă nu e rândul tău să vorbești, poți să-ți exprimi părerile folosind câte un emoji, fără a-i întrerupe pe ceilalți. Localizează butonul pentru reacții, care este amplasat în partea de jos a ecranului de ședință, la dreapta butoanelor pentru audio și video. Selectează ce emoji dorești și dă click. Zâmbetul sau aplauzele tale vor fi vizibile pe ecran timp de 5 secunde.
5. Învață să folosești comenzi rapide direct din tastatură
Dacă nu-ți place să tot apeși pe ecran folosind mouse-ul, poți să utilizezi comenzile rapide pentru a comuta de la o fereastră la alta, pentru a opri sau porni înregistrarea video sau pentru a partaja ecranul. De exemplu, pentru a ridica mâna să iei cuvântul sau pentru a o lăsa jos trebuie doar să apeși Alt+Y. Găsești toate comenzile rapide în Settings – Keyboard Shortcuts.
6. Utilizează opțiunea vedere tip galerie pentru a vedea toți participanții
Dacă la ședință sunt mai puțin de 50 de participanți, poți să îi vezi pe toți într-o singură fereastră, folosind opțiunea vedere tip galerie. Activează opțiunea dând click pe butonul Gallery View, pe care îl vei găsi în colțul din dreapta sus. Dacă vrei să muți imaginea înapoi la cel care vorbește în acel moment, apasă butonul Speaker View, aflat în același colț al ecranului.
7. Ascunde participanții care nu au camera video pornită
Ecranul tău poate să devină prea încărcat în timpul unei ședințe virtuale, iar pentru a face un pic de ordine poți să îi faci să dispară pe cei care nu au camera pornită. Intră în setări și caută opțiunea potrivită urmând pașii următori – Settings > Video > Meetings și apasă Hide nonvideo participants. Dacă tot s-a mai golit ecranul poți să te uiți mai atent la colegii rămași și să vezi ce mai au pe birou. Dacă tot nu vă întâlniți în persoană măcar așa să vezi cum arată noul iPhone pe care și l-a luat prietenul tău.
8. Partajează ecranul
Poți alege să partajezi ecranul calculatorului tău cu ceilalți participanți la o ședință pe Zoom. Tot ce trebuie să faci este să selectezi opțiunea Share screen, pe care o găsești în bara de jos a ecranului. Ai de ales între a partaja întreg ecranul sau doar una dintre ferestrele pe care le ai deschise. Pentru a opri partajarea apasă Stop Share.
9. Activează filtrul de înfrumusețare
Foarte probabil te-ai îmbrăcat frumos și te-ai aranjat un pic înainte de a intra în ședința virtuală, dar nu strică niciodată să folosești și un filtru. Cel de pe Zoom funcționează exact la fel ca și cel de pe telefonul mobil, fie că ești utilizator de Samsung, iPhone sau Huawei. Tot ce ai de făcut pentru a arăta odihnit și relaxat este să apeși pe săgeata îndreptată în sus de lângă butonul Start Video. Intră în Video Settings și imediat sub My Video, bifează căsuța Touch Up My Appearance, care te va face să arați și mai bine.
10. Înregistrează ședința pe calculatorul tău
Opțiunea de a înregistra ședința video este disponibilă atât pentru cei care au cont gratis pe Zoom, cât și pentru cei care au abonament. Pe telefonul mobil, opțiunea este disponibilă doar pentru cei care au abonament. Intră în setări și apasă pe butonul de înregistrare, în doi pași rapizi Settings > Recording. Dacă tu ești organizatorul ședinței trebuie să apeși pe butonul Record aflat în bara de jos.
11. Înregistrează ședința în cloud
Dacă ai abonament plătit la Zoom, poți alege să stochezi fișierul video cu întreaga ședință în cloud, opțiune disponibilă pe computer sau pe telefonul mobil. Apasă butonul de înregistrare din bara de jos și selectează opțiunea dorită – salvare pe calculator sau în cloud.
12. Cum să organizezi o ședință mai lungă de 40 de minute
Pentru cei care au cont gratis, ședințele de grup sunt limitate la 40 de minute, doar discuțiile cu doi participanți având o durată nelimitată. Pentru a beneficia de timp nelimitat pentru ședințele cu mai mulți participanți, alege unul dintre abonamente.
13. Cum să găzduiești o ședință cu mai mult de 100 de participanți
Dacă vrei să organizezi o conferință virtuală cu mai mult de 100 de participanți, fie pentru serviciu, ori pentru școala ta, va trebui să optezi pentru un abonament profesional. Opțiunea cea mai avansată, Enterprise Plus, permite organizarea unei conferințe cu până la 1000 de participanți.
Toate aceste sfaturi sunt menite să facă din ședințele virtuale o experiență cât mai plăcută. Urmează sfaturile experților de la ClinicaGSM pentru a face impresie prin viteza și eleganța cu care te descurci printre atâtea comenzi diferite. Și nu uita, doctorul telefonului tău te așteaptă la cel mai apropiat centru de reparații, unde prietenul tău nedespărțit, telefonul mobil, va avea parte de cea mai bună îngrijire. Solicita o evaluare a reparatiei aici.