Iata 15 aplicatii compatibile cu Android pentru a fi mai productiv

15 Aplicații pe Android pentru o Productivitate Sporită
La ClinicaGSM munca de acasă nu este o opțiune, dar în ultimul an am descoperit cu toții cât de important este telefonul mobil pentru a evita deplasările inutile. Indiferent dacă telefonul tău este mai vechi sau mai nou, este bine să utilizezi aplicații performante care să te ajute să desfășori mai multe activități în paralel astfel încât să rezolvi cât mai multe probleme în cel mai scurt timp posibil.
Doctorul telefonului tău a analizat cele mai utile aplicații disponibile pentru dispozitivele pe sistem Android și îți prezintă 15 dintre cele mai performante dintre ele, astfel ca tu să îți poți folosi telefonul la capacitate maximă și să ai o productivitate sporită.
1. Five Minute Journal
La ce îți trebuie un jurnal? Desigur, îl poți folosi pentru a nota lucruri importante în el, dar nu acesta este scopul pentru care a fost creată această aplicație. Numeroase studii arată că pentru o productivitate sporită cea mai importantă este starea de spirit, iar jurnalul digital te ajută să-ți pui ordine în gânduri și să nu pierzi din vedere ceea ce e cu adevărat important. Aplicația Five Minute Journal este destinată celor care sunt focusați pe puterea gândirii pozitive. Cinci minute nu e deloc mult. Folosește acest timp pentru a nota în jurnal evenimentele importante ale zilei și nu uita să scrii lucrurile pentru care ești recunoscător în viață. S-a întâmplat ceva frumos azi? Notează în jurnal! Practicat constant, acest tip de consemnare a motivelor pentru a fi fericit în viață îți vor îmbunătăți starea de spirit, astfel încât să începi cu optimism fiecare zi.
Ce poți face în aplicație
- Consemnează obiectivele importante pe care le ai în vedere.
- Scrie lucrurile pentru care ești recunoscător.
- Atașează o poză relevantă pentru ziua respectivă.
Aplicația Five Minutes Journal costă 26 lei și poate fi descărcată de aici!
2. Todoist
O aplicație dedicată celor care vor să pună ordine în multitudinea de treburi pe care le au de rezolvat în fiecare zi. Folosind această aplicație cu un design minimalist și foarte ușor de folosit nu vei uita nimic din ceea ce ai de făcut. Ce-i drept, nici nu te vei mai putea scuza că ai fost ocupat și pur și simplu ai uitat!
Ce poți face cu această aplicație
- Creează liste, folosind diverse culori pentru a marca prioritățile.
- Coordonează rezolvarea diverselor probleme cu colegii și subordonații.
- Atribuie colegilor tăi diverse sarcini spre rezolvare.
Aplicația Todoist este gratuită și o poți descărca de aici!
3. Headspace
O aplicație destinată celor care vor să utilizeze puterea meditației pentru a-și îmbunătăți productivitatea. Aplicația Headspace te învață tehnici de meditație ghidată care te ajută să te relaxezi și să te concentrezi pe prezentul imediat în loc să pierzi vremea gândindu-te la ce a fost sau la un viitor incert. Fii prezent, acum și aci!
Ce oferă aplicația
- Înregistrări ce pot fi folosite pentru meditație (ghidată sau nu)
- O bibliotecă foarte variată
- Posibilitatea de a atașa fotografii în jurnalul tău de meditație digitală.
Aplicația Headspace se poate instala de aici, iar abonamentul anual este de 460 lei sau lunar 60 lei.
- Personal Capital
O aplicație foarte folositoare atunci când ai mai multe surse de venit sau mai multe conturi bancare, permițându-ți să vezi și unde pierzi bani pe taxe și costuri ascunse . Aplicația te ajută să-ți aduni toate conturile la un loc și să ai o evidență a veniturilor tale. Nu doar atât. Personal Capital te ajută să-ți monitorizezi cheltuielile într-un singur tabel și să gestionezi banii pe care vrei să-i pui deoparte.
Personal Capital te ajută să
- Sincronizezi mai multe conturi
- Vezi de cei bani dispui
- Pui un ban deoparte pentru pensie
Aplicația este gratuită și se poate descărca de aici!
5. Audible
Petreci o mulțime de timp în trafic? Nu pierde vremea ascultând cine știe ce post de radio. Folosește acest timp mort pentru a învăța ceva util Aplicația Audbile are o colecție cu peste 10.000 de titluri de cărți educaționale, pe care le poți asculta atunci când ești blocat pe drum.
Audible oferă
- O colecție impresionantă de cărți în format audio
- Posibilitatea de a asculta materialele disponibile pe diverse dispozitive
- Posibilitate de a lua notițe în timp ce asculți
Aplicația Audible se poate descărca de aici, iar abonamentul lunar este de 15 dolari.
- Radio Public
Nu, nu este vorba de un post de radio, ci de o colecție de podcasturi pe cele mai diverse teme. Toate podcasturile oferite sunt realizate de experți în domeniul respectiv.
Aplicația permite
- Descărcarea de poscasturi în telefon
- Organizarea episoadelor dintr-o serie în foldere separate
- Descărcarea automată a episoadelor noi dintr-o serie
Aplicația Radio Public este gratuită și poate fi găsită aici!
- Google Calendar
Această aplicație funcționează ca o agendă și permite notarea diverselor întâlniri și programări pe care le ai. Aplicația îți permite și să organizezi evenimente la care participă mai multe persoane, cum ar fi colegii de serviciu reuniți pentru o ședință, virtuală sau nu.
Principalele caracteristici ale aplicației sunt
- Crearea mai multor calendare
- Folosirea mai multor culori pentru a-ți sistematiza mai ușor programul
- Sincronizarea aplicației cu Gmail și Google Tasks
Aplicația este gratuită și se poate descărca aici!
- ATracker
Timpul înseamnă bani, iar aplicația îți permite să vezi câți bani câștigi într-un anumit interval sau pur și simplu cât timp petreci muncind la un anumit proiect. Această aplicație le este utilă celor care sunt plătiți în funcție de timpul efectiv petrecut lucrând și poate ajuta la creșterea productivității prin evidențierea activităților care aduc cei mai mulți bani în cel mai scurt timp. Astfel te poți concentra pe acestea, în dauna celor care consumă prea mult timp și nu aduc prea mulți bani.
Aplicația permite
- Crearea de fișiere specifice fiecărei activități
- Gestionarea mai bună a timpului cu ajutorul rapoartelor și graficelor de productivitate
- Personalizarea interfeței după necesități
Aplicația ATracker poate fi descărcată aici, are versiunea gratuita, dar pentru mai multe opriuni are pachete care incep de la 14 lei.
- Evernote
O aplicație cu ajutorul căreia nu vei mai pierde niciodată o notiță sau o idee. Orice idee interesantă, fie că este legată de munca ta, ori de timpul liber o poți nota în aplicație. Evernote permite folosirea de înregistrări audio, imagini, clipuri găsite pe Internet sau poți atașa orice fel de document referitor la proiectul respectiv.
Cu ajutorul aplicației, vei putea
- Organiza materiale audio, imagini sau documente de orice tip
- Copia materiale de pe net
- Colabora cu colegii sau prietenii la proiectul respectiv
Aplicația este gratuită și se poate descărca aici!
10. WorkFlowy
Cea mai bună metodă de a duce la bun sfârșit un proiect mai amplu este să-l împarți pe mai multe etape, mai ușor de manevrat, iar acesta este scopul aplicației WorkFlowy. Aplicația este ușor de utilizat și permite crearea de liste de pași pe care îi ai de parcurs pentru fiecare etapă, astfel ca totul să fie clar, iar munca ușor de gestionat.
Principalele caracteristici ale aplicației sunt
- Interfață intuitivă ușor de folosit
- Organizarea unui volum mare de informații într-un format prietenos
- Sincronizarea informațiilor prin intermediul Internetului și al altor aplicații mobile.
Aplicația costă 4.99 dolari și poate fi descărcată aici!
- Hootsuite
Această aplicație este destinată celor care utilizează frecvent rețelele sociale, în interes profesional sau personal. Hootsuite este utilă pentru a sincroniza toate conturile de social media într-un singur loc, scutindu-te de nevoia de a te loga la fiecare în parte. Prin intermediul aplicației poți programa postări pe unul sau mai multe conturi și poți vedea statistici privind audiența lor.
Aplicația permite
- Sincronizarea a peste 35 de conturi de social media
- Delegarea de sarcini și urmărirea efectuării lor atunci când lucrezi într-o echipă
- Urmărirea unor discuții importante fără a intra pe contul respectiv
Aplicația se poate descărca aici și este gratuită atunci când nu utilizezi mai mult de trei conturi.
- PomoDone
Numele acestei aplicații vine de la așa-numita tehnică Pomodoro de organizare a timpului de lucru în scopul de a-ți spori productivitatea. Ideea italianului care a inventat această tehnică este aceea de împărți programul dedicat muncii pe segmente de 25 de minute cu pauze de cinci minute între sesiuni sau o pauză mai lungă după patru sesiuni. Ideea este de a preveni epuizarea fizică și psihică, așa-numitul sindrom burnout, ceea ce duce la sporirea randamentului.
Atunci când te simți epuizat de o anume activitate este recomandat să te ocupi de altceva pentru următorul segment de 25 de minute. Aplicația PomoDone îți permite să ții evidența timpului petrecut cu o anume activitate și să sincronizezi mai multe aplicații relevante pentru munca ta, comutând ușor între ele.
Aplicația permite
- Personalizarea programului de muncă
- Notarea automată a timpului petrecut cu o anume activitate
- Lansarea rapidă a aplicației direct din browser
Aplicația PomoDone poate fi descărcată aici, iar prețul unui abonament anual începe de la 14.50 de dolari.
- Wunderlist
Această aplicație te ajută să creezi liste de orice fel, începând cu cea de cumpărături și terminând cu tot ce ai de făcut pentru realizarea unui proiect complex la care lucrezi. Este utilă pentru că poți să ai o evidență clară a ceea ce ai de făcut, dar avantajul principal este că o poți partaja cu altcineva, de exemplu cu colegii de serviciu. Sau cu nevasta și astfel nu mai apar discuții despre cine trebuia să cumpere pâine! Aplicația îți dă notificări atunci când este ora pentru ceva anume și poți să creezi o listă trimițând informațiile primite pe email către aplicație.
Wunderlist permite
- Sincronizarea sarcinilor pe care le ai de îndeplinit cu aplicația de calendar
- Împărțirea sarcinilor cu colegii sau prietenii
- Personalizarea interfeței în funcție de necesități
Aplicația poate fi descărcată de aici. Programul de bază este gratuit, iar pentru un abonament de 4.99 dolari pe lună poți folosi aplicația pentru a program un număr nelimitat de sarcini în lucru.
- Google Drive
Dacă nu ai folosit până acum Google Drive, acum e momentul. În principal, aplicația permite stocarea de informații provenite din Gmail și Google Photos. Nu este doar un mediu de stocare, deoarece are și o foarte utilă funcție de căutare. Grație acesteia, poți găsi ușor un document în materialele stocate. Aplicația este atât de performantă încât poate fi folosită pentru a localiza un obiect într-una din imaginile stocate sau pentru a găsi un fragment anume de text într-un document scanat. În plus, poți colabora cu colegii la realizarea unui document sau a unei prezentări.
Aplicația permite
- Oferirea accesului la anumite documente sau, dimpotrivă, restrângerea acestuia
- Convertirea automată în format PDF a documentelor scanate
- Utilizarea documentelor stocate și offline
Aplicația Google Drive se poate descărca aici. Pachetul de bază este gratuit, iar pentru o utilizare intensivă a aplicației abonamentele încep de la 1.99 dolari pe lună.
- Voice Recorder
O aplicație creată special pentru omul modern, mereu în mișcare. Atunci când nu ai timp să te oprești să notezi ceva, poți folosi aplicația Voice Recorder pentru a înregistra ideile esențiale. De exemplu, dacă ai ieșit de la o întâlnire cu un client, poți înregistra punctele esențiale ale discuției în timp ce conduci spre o altă întâlnire. Poți asculta orice înregistrare stocată în aplicație atunci când ai timp.
Principalele avantaje ale aplicației sunt
- Posibilitatea de a trimite o înregistrare unor colegi
- Personalizarea interfeței în funcție de necesități.
Aplicația Voice Recorder este gratuită și poate di descărcată aici!
Nu deveni sclavul telefonului tău!
Un smartphone oferă o mulțime de instrumente și aplicații menite să te ajute să muncești mai cu spor. În același timp, telefonul poate devenit cel mai mare dușman al tău, sabotându-ți activitatea notificare cu notificare. Dacă te întrerupi mereu pentru a arunca un ochi pe Facebook, să citește două mail-uri absolut lipsite de importanță și să te uiți la clipul pe care ți l-a trimis prietenul tău cel mai bun, s-a dus un sfert de oră. Ceea ce e mai grav, ai uitat ce făceai, ți-ai pierdut ritmul, iar munca ta va avea de suferit.
Iată câteva sfaturi pentru a nu lăsa telefonul să-ți controleze viața și să te țină din treabă.
- Nu lăsa telefonul să-ți acapareze dimineața. Oricât ar fi de tentant să stai cu ochii pe rețelele sociale, prima parte a zilei este esențială pentru a-ți organiza ziua. Nu orice se scoală devreme ajunge departe dacă stă pe Facebook. Gândește-te la ce ai de făcut, fă-ți un program clar pe ore și ține-te de el. Eventual poți utiliza una dintre aplicațiile prezentate pentru a-ți stabili programul zilnic.
- Atunci când lucrezi la un proiect important, pune telefonul pe modul Avion, astfel încât să poți munci netulburat.
- Reconfigurează setările pentru notificări și oprește notificările de la aplicațiile neesențiale. Chiar ai nevoie să știi cine a mai comentat ceva la o postare pe care ai citit-o la cafeaua de dimineață?
- Dezinstalează orice aplicație pe care nu ai folosit-o în ultimele 30 de zile. Dacă vei mai avea nevoie de ea, o găsești oricând în Google Apps. Nu e vorba doar că riscă să te distragă de la muncă, dar cu cât încarci memoria telefonului cu aplicații inutile, cu atât funcționează mai lent.
- Instalează aplicații care sporesc productivitatea și învață să le folosești la maxim.
Primele zile și săptămâni va fi mai greu pentru că e greu să te dezveți de obiceiuri formate în ani de zile. Rezistă tentației de a pierde vremea cu ochii în telefon. Dacă ai nevoie de o anume aplicație, folosește-o strict pe aceea, apoi pune telefonul la locul său. La propriu și la figurat!
Cu timpul, nu vei mai simți nevoia compulsivă de a intra pe Instagram din cinci în cinci minute și te vei simțu mândru de modul inteligent în care te folosești de telefonul tău inteligent! Spune-le și prietenilor tăi de aplicațiile nou descoperite și ajută-i și pe ei să devină mai productivi.
Apropo de prieteni, dacă auzi pe vreunul că are probleme cu telefonul trimite-l la noi! Experții de la ClinicaGSM se pricep la orice fel de telefon, nu doar Android. La centrele de reparații primim zilnic pacienți marca Samsung, iPhone, Sony, Huawei, Nokia. Și pe toți îi trimitem acasă vindecați în cel mai scurt timp posibil, iar serviciile noastre vin cu garanție pe viață!