Ultima oră – Cum va arăta noul Samsung S21

 

Doar trei zile ne mai despart de mult așteptata lansare a noului S21, pe care cei de la Samsung îl vor prezenta într-un eveniment online disponibil la nivel mondial. Până atunci, doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM îți prezintă toate informațiile pe care le-a aflat despre noul telefon, pentru că vrem ca tu să fii la curent cu ultimele noutăți și să-ți poți alege cel mai bun smartphone. Avem un pont foarte tare pentru tine – din câte se pare noul S21 va fi mai ieftin decât S20!

 

 

Anul 2020 a fost foarte bogat în evenimente pentru Samsung care a lansat mai multe dispozitive, de la cele mai ieftine, din gama Galaxy A, până la fabulosul telefon pliabil Galaxy Z Fold2, dar nimic nu se compară cu telefoanele din gama S. După succesul repurtat cu S20, Samsung lansează în această lună mult-așteptatul S21, iar zvonurile despre designul si caracteristicile acestuia sunt foarte promițătoare.

Din câte am aflat camera va fi net superioară, cu un zoom optic 10x, dar acesta nu e cel mai tare lucru. Ei bine, se crede că noul S21 va ajunge să înlocuiască total telefoanele din gama Galaxy Note, având în vedere faptul că au apărut ceva imagini pe piață care sugerează că aceasta va fi compatibil cu un S Pen, care are o mulțime de funcții speciale și va face navigarea mai ușoară.

Iată tot ce trebuie să știi despre noile telefoane S21, care vor fi puse în vânzare începând cu data de 22 ianuarie, cel puțin în Statele Unite.

 

Ce știm despre display-ul noilor telefoane

 

Telefonul S21 vine în trei variante – cel de bază cu un ecran de 6.2 inch, modelul Plus cu un ecran de 6.7 inch și modelul Ultra cu 6.8 inch, toate la o frecvență de 120 Hz. Modelul Ultra va avea cea mai performantă rezoluție, cu un display WQHD Plus. În plus, dacă S21 și S21 Plus vor avea un ecran plat, modelul high-end S21 Ultra are un ecran curbat pe margini.

 

Trei telefoane – același procesor

 

Toate telefoanele S21 utilizează cel mai nou procesor de tip Snapdragon. Este vorba de Snapdragon 888, care a fost prezentat în luna decembrie și, din câte se pare, asigură o performanță ultrarapidă pentru 5G, precum și o mai bună durată de viață a bateriei. Evident, toate telefoanele sunt compatibile cu tehnologia 5G.

Vorbind despre baterie, modelul de bază S21 vine cu o baterie de 4,000-mAh, S21 Plus va avea o baterie cu o capacitate de 4,800 mAh, iar cel mai performant model impresionează cu o baterie de 5,000-mAh,ceea ce e uriaș.

În termeni practici, acesta înseamnă că nu va trebui să-ți faci griji în ceea ce privește nivelul bateriei pe parcursul unei zile, cel puțin la o utilizare normală a telefonului. Desigur, cei care urmăresc video-uri în streaming ore întregi și fac o mulțime de fotografii vor fi nevoiți să pună seara telefonul la încărcat.

În ceea ce privește exteriorul, modelele S21 și S21 vor avea carcasă din plastic, iar modelul S21 Ultra va avea înveliș metalic. Pe de altă parte, pe baza informațiilor scurse în spațiul public se poate spune că noul model S21 nu va avea un design radical diferit de S20.

 

Noul telefon S21 va fi mai ieftin decât S20?

 

După ce pandemia ne-a adus atâtea necazuri, iată și un lucru bun. Pentru a răspunde scăderii vânzărilor pe piața telefoanelor mobile, Samsung a decis să momească clienții cu un preț mai convenabil. Potrivit unor informații apărute în Coreea de Sud, prețul de bază pentru S21 va fi de 899 de dolari, în timp ce modelul S21 Plus va costa 1.099 de dolari, iar modelul Ultra 1.250 de dolari. Aceasta înseamnă o scădere cu aproximativ 100 de dolari față de modelele corespunzătoare din gama S20, lansate în martie 2020 când omenirea abia auzea de coronavirus.

 

Totul despre camerele foto

Comparativ cu S20, modelul S21 vine cu o mulțime de îmbunătățiri în ceea ce privește camerele foto. Toate modelele vor păstra cititorul de amprentă cu care ne-am obișnuit, plus camera pentru modul selfie.

În ceea ce privește aranjarea celor trei camere foto de pe spate, din informațiile noastre rezultă că acestea au fost mutate în colțul din stânga sus, iar flash-ul LED este poziționat la dreapta camerelor. Se pare că noul telefon va avea aceleași camere wide-angle, ultrawide angle și telephoto camera, cel puțin pe modelele S21 și S21 Plus.

În ceea ce privește modelul S21 Ultra, acesta va avea patru camere pe spate – două camere wide și ultrawide de 12 megapixeli, plus două camere telephoto de 10 megapixeli, cu un zoom de 3x și, respectiv 10x. Din câte se pare, modelul Ultra va păstra și caracteristica space zoom 100x, pe care o are și telefonul S20 Ultra. Camera principală de pe S21 Ultra este echipată cu un senzor de 108 megapixeli, similar celor de pe telefoanele S20 Ultra and Note 20 Ultra.

În plus, camera de pe modelul S21 Ultra va avea un sistem laser autofocus, similar cu cel folosit de telefoanele din gama Note 20 Ultra.

 

În ce culori iese noul telefon?

Ne așteaptă ceva surprize la acest capitol. Din câte se pare, Samsung va lansa noile telefoane S21 în câteva culori foarte îndrăznețe, mai rar văzute la un smartphone. Pe Internet au apărut deja imagini cu noul S21 în culori deja tradiționale, gen negru sau gri, dar asta ne e totul.

Din informațiile noastre rezultă că modelul de bază S21 va fi disponibil în culorile alb, gri, roz pastel și violet deschis. Modelul S21 Plus va putea fi achiziționat în variantele negru, argintiu și violet, iar S21 Ultra doar în variantele negru și argintiu, dar trebuie spus că arată superb.

 

Cu ce accesorii vine S21 în cutie?

Pe cât se pare, cei de la Samsung s-au luat după rivalii de la Apple, astfel că noile telefoane nu vor veni nici cu încărcător, nici cu căști, din păcate. N-ar fi prima dată când se întâmplă asta. Anul trecut, când a apărut Galaxy Z Fold2, care costa aproape 2000 de dolari, căștile trebuiau comandate separat!

Vorbind despre căști, speranțele unora cum că Samsung va reintroduce anul acesta jack-ul pentru căști cu titlu experimental nu se confirmă. Imaginile apărute până în prezent pe piață confirmă faptul că noul telefon nu este prevăzut cu așa ceva astfel că va trebui să achiziționați căști wireless.

 

S Pen pentru S21?

 

Potrivit presei, Samsung ar avea de gând să renunțe cu totul la gama Galaxy Note, iar mult-lăudatul accesoriu S Pen va deveni o dotare suplimentară a noilor telefoane S21, ceea ce este o veste foarte bună pentru utilizatori, întrucât micul stylus știe să facă o mulțime de lucruri. Un S Pen poate fi folosit pentru navigarea pe diverse pagini,  comutarea între aplicațiile deschise, capturarea unei imagini, rularea sau oprirea unui video, precum și pentru adăugarea de notițe pe documentele stocate în memoria dispozitivului.

Chiar dacă nu este nimic oficial deocamdată, informația pare să fie confirmată de o postare apărută pe blogul oficial al companiei. ”Am fost foarte atenți la caracteristicile preferate ale utilizatorilor telefoanelor Galaxy Note și ne bucurăm să putem spune că am adăugat unele dintre acestea la noile noastre telefoane”, se afirmă în postarea respectivă. Telefonul în sine nu pare să fie prevăzut cu un loc special pentru păstrarea unui stylus, dar modelele de carcase de protecție apărute pe net sunt prevăzute cu un loc pentru S Pen.

Achiziționarea unui S Pen se va face separat, prețul unui astfel de stylus fiind în jur de 50 de dolari, la care se adaugă desigur și cumpărarea unei carcase de protecție prevăzută cu spațiu de depozitarea a acestui accesoriu atunci când nu este în uz, altfel riști să pierzi micul sylus.

Cel mai probabil, va fi nevoie de un update la software-ul de bază pentru utilizarea unui S Pen.

Pe de altă parte, se pare că noile telefoane S21 nu vor fi compatibile cu o serie de dispozitive mai vechi ale Samsung, cum ar fi cele pentru fitness sau unele smartwatch-uri. Potrivit informațiilor disponibile ar fi vorba de dispozitive gen Gear 2, Gear 2 Neo, Gear S sau Gear Fit. Acest lucru se poate justifica prin aceea că unele dintre acestea sunt foarte vechi, lansate cu cinci ani în urmă, ori cinci ani înseamnă foarte mult în lumea telefoanelor mobile. Cel mai probabil, acestea vor fi înlocuite cu dispozitive de ultimă generație compatibile și cu S21.

 

O interfață nouă

 

Un video apărut recent pe Internet arată că noile telefoane vor veni cu o interfață îmbunătățită, One UI 3.1 care va lua locul versiunii One UI 3.0 disponibilă în prezent pe telefoanele care rulează sistemul Android 11. Aceasta va aduce o serie de schimbări în ceea ce privește background-ul pentru apeluri vocale. În locul vechiul background sec ce includea doar numele și imaginea de profil a apelantului, în noua versiune pe ecran vor rula mici clipuri amuzate cu personaje dansând, clipuri care probabil vor putea fi personalizate după preferințe.

Totodată, grație noii interfețe, utilizatorii vor avea Google Discover pe ecranul de pornire. Alte noutăți se referă la selectarea rezoluției dorite pentru poze direct de pe ecran.

 

Unde poți vedea lansarea S21

 

Dacă ești pasionat de noutăți poți urmări în direct evenimentul Unpacked pe canalul YouTube al companiei Samsung sau pe pagina de Internet a companiei. Evenimentul va avea loc pe 14 ianuarie la ora 5 pm (17.00), ora României.

 

Din cele aflate, mai jos am adunat cateva date tehnice despre cele 3 modele:

Galaxy S21

 • Size: 6.2-inches
 • Colors: Phantom Violet, Phantom Pink, Phantom Gray and Phantom White
 • Display: FHD+ LTPS, 120hz
 • Software: One UI 3.1 based on Android 11
 • CPU: Snapdragon 888 or Exynos 2100
 • Battery: 4,000 mAh
 • Connectivity: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
 • Rear camera: Ultra wide: 12MP; Main: 12MP; Telephoto: 64MP

Galaxy S21 Plus

 • Size: 6.7-inches
 • Colors: Phantom Silver, Phantom Black and Phantom Violet
 • Display: FHD+ LTPS, 120hz
 • Software: One UI 3.1 based on Android 11
 • CPU: Snapdragon 888 or Exynos 2100
 • Battery: 4,800 mAh
 • Connectivity: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
 • Rear camera: Ultra wide: 12MP; Main: 12MP; Telephoto: 64MP

Galaxy S21 Ultra

 • Size: 6.8-inches
 • Colors: Phantom Black and Phantom Silver
 • Display: FHD+ LTPS, 120hz
 • Software: One UI 3.1 based on Android 11
 • CPU: Snapdragon 888 or Exynos 2100
 • Battery: 5,000 mAh
 • Connectivity: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1
 • Rear camera: Ultra wide: 12MP; Main: 108MP, Gen 2 sensor; 3X Optical: 10MP; 10X Optical: 10MP

 

Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM așteaptă cu nerăbdarea lansarea noului telefon și te va ține la curent cu ultimele noutăți. Până atunci, nu uita că centrele noastre de reparații îți stau mereu la dispoziție, indiferent ce fel de telefon ai – Samsung, iPhone, Huawei, Nokia sau altceva. Specialiștii noștri pot rezolva orice problemă în timp record și poți urmări online stadiul operației și starea pacientului internat într-una din clinicile noastre. Suntem atât de încrezători în priceperea experților noștri încât îți oferim garanție pe viață pentru toate intervențiile!