iPhone 12 Mini – Telefonul pe care îl așteptai de mult!

 

Sunt mulți care visează la un telefon cu ecran cât mai mare, dar la fel de mulți sunt cei care vor un telefon performant și ușor de manevrat, de preferință cu o singură mână. Dacă te numeri printre cei care râvneau la un telefon compact, dar foarte capabil, noul iPhone 12 Mini s-ar putea să fie opțiunea ideală.

Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM s-a interesat pentru tine și aflat toate detaliile despre cel mai mic membru al noi generații iPhone 12 care iese pe piață luna aceasta. Primele informații disponibile sunt încurajatoare, versiunea Mini a noului iPhone este aproape perfectă.

 

Cât de mini este Mini?

 

Marginile din aluminiu și capacul de sticlă lucioasă fac noul iPhone 12 Mini să semene foarte mult cu un iPhone 5, dacă vi-l mai amintiți. Concret, iPhone 12 Mini are cam aceleași dimensiuni cu modelul iPhone 5 și este chiar mai mic decât iPhone SE, lansat tot anul acesta. Cu toate acestea, proporția ecran/telefon este mai mare la noul Mini, astfel că poți să te uiți la videourile preferate fără probleme.

Comparativ cu alte telefoane, ecranul de 5,4 inch pare minuscul, mai ales dacă îl pui alături de noul iPhone 12 Pro Max, cu ecranul său de 6,7 inch dar are marele avantaj că atunci când îl ții cu o mână poți ajunge cu degetul mare în orice colț al ecranului, lucru imposibil pe modelele mai mari. Dacă vreți un termen de comparație, iPhone 12 Mini este mai ușor de manevrat cu o singură mână decât iPhone 11 Pro, care are un ecran de 5,8 inch, la care dacă încercai să atingi cu degetul partea de sus riscai să-l scapi din mână.

Pentru a face manevrarea mai ușoară, sistemul de operare al telefonului vine cu o funcție numită Reachability care face ca atunci când tragi cu degetul în jos, elementele afișate în partea de sus a ecranului coboară pe mijloc fiind mai ușor de atins.

Desigur, mulți se vor plânge că e mai greu să butonezi un astfel de ecran, mai ales să scrii un mesaj pentru că literele de pe tastatură sunt mai mici, dar nu poți să le ai pe toate. În schimb, tastatura fiind mai ușor accesibilă, riscul de a face tot felul de greșeli de scriere, mai mult sau mai puțin amuzante, scade considerabil.

Un alt avantaj al noului iPhone 12 Mini este acela că având marginile plate poți foarte bine să-l așezi pe o latură pentru a face o fotografie sau a urmări un video.

O problemă este cu capacul de sticlă care se murdărește extrem de ușor. Orice amprentă și orice fir de praf sar imediat în ochi pe capacul negru lucios. Soluția cea mai la îndemână este să cumperi o husă de protecție pentru noul tău telefon. E drept că acoperă frumusețe de telefon, dar totuși îl protejează, și nu doar de murdărie, ci și de șocuri sau zgârieturi.

Cu dimensiunile sale reduse, iPhone 12 Mini este foarte practic atunci când vrei să îl ții în buzunarul de la jeans, deși un pic tot iese în afară, dar măcar nu riscă să cadă cu totul ca telefoanele mai mari.

 

O cameră foto foarte puternică pentru un telefon așa mic

 

Cei de la Apple știu și ei foarte bine cât de importante sunt fotografiile pentru oameni, mult mai importante decât conversațiile propriu-zise pe telefon, așa că au avut grijă ca noul iPhone 12 Mini să aibă o cameră foto foarte performantă. Versiunea Mini vine cu exact aceleași camere ca fratele mai mare iPhone 12 – wide, ultrawide și selfie. Cei care au avut norocul să testeze noul Mini spun că pozele sunt de excepție. Cât despre înregistrările video, Mini are o capacitate de până la 4K 60 FPS, iar în modul Dolby Vision de până la 4K 30 FPS.

Cu un telefon mic este mai ușor să faci poze ținându-l într-o mână, un mare avantaj pentru amatorii de selfie. În plus, toate setările sunt așezate fix lângă butonul pentru făcut fotografii și poți să le ajustezi lejer, cu un singur deget.

Plus că, telefonul fiind mai discret te simți mai în largul tău să faci poze decât atunci când scoți din geantă ditamai aparatul.

 

Toate caracteristicile unui iPhone 12 într-un ambalaj compact

 

Mulți se întreabă totuși cum este posibil ca un telefon mult mai mic să aibă aceleași performanțe ca unul mare. Ei bine, se poate. Noul iPhone 12 Mini are aceleași caracteristici de bază ca și versiunea iPhone 12, începând cu noul procesor A 14 Bionic, care este mult mai puternic și mai rapid, permițând o navigare ușoară.

Display-ul telefonului vine cu aceeași tehnologie OLED, cu suport HDR, iar ecranul este protejat cu același înveliș ceramic, conceput special de Apple pentru a preveni deteriorarea ecranului.

Modelul Mini, ca și versiunile mai mari, are aceeași rezistență la apă și praf, respectiv IP68.

Tehnologia MagSafe permite încărcarea wireless și conectarea la accesoriile compatibile.

Și, desigur, noul Mini este compatibil cu tehnologia 5G, ca și restul dispozitivelor din gama iPhone 12.

Să nu uităm de baterie. Primele teste arată că aceasta rezistă cam 17 ore în regim de rulat videouri offline non-stop, inclusiv bateria de pe iPhone 12 Mini.

 

Una peste alta, telefonul iPhone 12 Mini este mult mai mic și ușor de manevrat decât majoritatea dispozitivelor Apple existente pe piață, însă dimensiunile reduse nu înseamnă un rabat de la calitate. iPhone 12 Mini are același procesor, același sistem de operare, camere la fel de performante și ecran cu rezistență sporită. Și încă ceva, iPhone 12 Mini este cam cu 100 de dolari mai ieftin decât modelul de bază iPhone 12. Merită avut în vedere și acest criteriu.

Până să te hotărăști dacă e timpul să treci la noul iPhone, Mini sau mai mare, nu uita că te poți baza pe doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM pentru orice problemă ar avea dispozitivul tău actual. Primim orice fel de pacienți, iPhone, Samsung, Huawei etc, iar experții de la centrele noastre de reparații îți vor face telefonul ca nou. Ai garanție pe viață la serviciile noastre, iar dacă te nemulțumește ceva îți returnăm banii în timp de 14 zile de la data externării.