Mare atenție când îți iei telefon nou – Cum îți transferi în siguranță conturile de autentificare Google

 

Știm cu toții cum e atunci ții în mână un telefon nou-nouț și arzi de nerăbdare să vezi ce știe să facă. Ai mare grijă pe ce butoane apeși ca nu cumva, de atâta nerăbdare, să nu rămâi fără conturile tale create prin Google Authenticator și atunci degeaba mai ai telefon nou că nu prea mai ai ce să faci cu el. Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM te învață cum să procedezi să nu pățești așa ceva. Iată ce trebuie să faci pentru a transfera conturile de autentificare Google indiferent ce minunăție de telefon nou ți-ai luat, Samsung, iPhone ori altă marcă.

 

Ce este contul de autentificare Google în doi pași?

Foarte multe site-uri folosesc modelul de autentificare cu doi factori (2FA) pentru ca tu să fii în siguranță. După ce introduci parola ta ți se cere să vii și cu un cod de șase cifre generat aleator, pe care îl primești fie prin SMS, fie prin intermediul aplicației Google Authenticator. Mare grijă dacă folosești autentificarea prin codul primit pe SMS, cartelele SIM sunt o pradă ușoară pentru hackeri, a pătit-o și boss-ul de la Twitter, Jack Dorsey.

Cel mai sigur este să folosești programul de autentificare 2FA dezvoltat de Google. Cea mai recentă versiune a acestei aplicații îi ajută pe posesorii de dispozitive Android să-și transfere conturile de pe un telefon pe altul fără mare bătaie de cap. Pentru fanii iPhone e un pic mai complicat, dar îți vom arăta exact ce ai de făcut.

 

Transferul conturilor pe telefoanele Android

 

Atunci când ai de transferat conturi între două telefoane Android poți utiliza aplicația dedicată. Ai grijă ca și pe telefonul vechi să ai cea mai nouă versiune a aplicației Google Authenticator. Intră în Play Store și vezi dacă a mai apărut vreun update. Evident, va trebui să ai aplicația și pe telefonul cel nou.

Acum ești gata să-ți muți toate conturile pe noul telefon.

Ce ai de făcut pe vechiul telefon

  1. Intră în aplicația Authenticator și apasă pe meniul cu trei puncte, după care selectează opțiunea Transfer Accounts.
  2. Mergi la Export Accounts și intro codul PIN.
  3. Alege conturile pe care vrei să le transferi și apasă butonul Next.

Ce ai de făcut pe noul telefon

  1. Intră în aplicația Authenticator și apasă pe Get started.
  2. Apasă pe Import Existing Accounts?, buton aflat în partea de jos a ecranului.
  3. Selectează opțiunea Scan QR code.

 

Este posibil ca pe vechiul telefon să ai unul sau mai multe coduri QR, dar indiferent de numărul conturilor de transferat procedura este aceeași. Urmează indicațiile și vei primi o confirmare pentru fiecare cont transferat cu succes.

 

Transferul conturilor pe telefoanele iPhone

Din păcate, Google nu oferă deocamdată posibilitatea transferului automat a conturilor așa că va trebui să o faci manual, unul câte unul. Iată cum trebuie să procedezi.

  1. Instalează aplicația Authenticator pe noul tău iPhone.
  2. Intră pe calculatorul tău pe pagina programului Google de autentificare cu doi factori și intră în contul tă
  3. Apasă pe Change Phone și alege ce tip de telefon vei folosi de acum înainte, după care urmează indicațiile primite. Dacă vrei să renunți la Google Authenticator tot ce ai de făcut este să apeși pe imaginea coșului de gunoi și s-ți confirmi decizia. Atunci când alegi să renunți la Google Authenticator, autentificarea în două trepte se va face prin coduri primite pe SMS.
  4. Deschide aplicația Authenticator de pe noul telefon și apasă pe Begin > Scan barcode.

Scanează codul QR code care apare pe pagina web a programului Google de autentificare cu doi factori cu ajutorul aplicației Authenticator, iar apoi introdu codul de șase cifre pentru a certifica faptul că totul funcționează bine. Din acest moment, codurile de autentificare de pe vechiul telefon nu vor mai fi valabile.

Repetă acest proces pentru fiecare cont pentru care folosești Google Authenticator, Apple, Facebook, Amazon, Dropbox etc.

Ai mare grijă să nu ștergi aplicația Authenticator de pe vechiul telefon până nu ți-ai transferat toate conturile, altfel vei rămâne fără ele pentru că nu vei mai avea cum să le accesezi.

Abia în momentul în care ți-ai transferat toate conturile pe noul telefon distracția poate să înceapă!

 

Experții de la ClinicaGSM te pot ajuta cu tot ce ține de sănătatea și buna funcționare a telefonului tău și ar fi păcat să nu te poți bucura cu adevărat de el dintr-o greșeală măruntă cum ar fi transferarea conturilor. De aceea am și ținut să-ți atragem atenția la ce trebuie să faci.

Pentru orice altă problemă te așteptăm la centrele noastre de reparații unde beneficiezi de cele mai bune servicii în cel mai scurt timp posibil sau poti solicita aici o reparatie. Și nu uita, ai garanție pe viață la serviciile noastre!