11 trucuri pentru a profita la maximum de noile tale AirPods Pro

 

 

La mai bine de un an de la lansare, căștile AirPods Pro de la Apple continuă să domine autoritar piața de profil, aceasta și grație îmbunătățirilor adăugate pe parcurs. Deși se zvonește că Apple are lucra deja la versiunea AirPods 3, modelul Pro este numai bun dacă ești în căutarea unor noi căști wireless, mai ales acum când toată lumea așteaptă cu înfrigurare să vadă la față noul iPhone 12.

Oricât de performante ar fi căștile în sine, trebuie să știi și cum să le folosești corect. Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM a studiat problema și îți dezvăluie 11 trucuri pentru ca tu să profiți la maximum de aceste mici bijuterii.

 

 1. Cum să le cuplezi la telefon în câteva secunde

De îndată ce ai scos din cutie căștile tale nou-nouțe AirPods Pro, deschide și iPhone-ul sau iPad-ul tău, precum și cutia de încărcare pentru căști. În maxim două secunde, telefonul te va întreba dacă vrei să conectezi căștile.

Apasă pe Connect pentru a iniția conectarea și… asta-i tot! Căștile AirPods Pro merg nu doar cu telefonul, ci cu orice alte dispozitive de la Apple care figurează în contul tău iCloud.

 

 1. Controlează căștile cu două degete

Poți controla căștile tale wireless apăsând pe partea îngustă, care funcționează cam ca un buton. Partea acea îngustă conține senzori de presiune care răspund atunci când strângi ușor cu degetele de ea. S-ar putea să sune un pic confuz, dar o să te obișnuiești repede. Dacă strângi ușor cu degetele partea plată vei auzi un clic în urechi, ceea ce înseamnă că ai apăsat unde trebuie. Iată cum controlezi căștile:

 • O singură apăsare: Pause/Play
 • Dublă apăsare: Treci la melodia următoare
 • Triplă apăsare: Întoarce la melodia anterioară
 • Apăsare prelungită: Treci la modul de anulare a zgomotului exterior sau anulează funcț
 1. Verifică nivelul bateriei

Atunci când vrei să verifici nivelul bateriei căștilor tale AirPods Pro sau al cutiei de încărcare, tot ce ai de făcut este să deschizi iPhone-ul sau iPad-ul și să plasezi lângă dispozitiv cutia, cu căștile înăuntru. Pe ecran o să apară o animație care îți arată nivelul bateriei din căști și din stație.

 

 1. Cum folosești funcția de anulare a zgomotului ambiental

Noise cancellation este una dintre funcțiile cele mai apreciate la AirPods Pro. Atunci când activezi această funcție, căștile vor bloca aproape orice zgomot de fundal pe care îl auzi de regulă cu căști obișnuite, inclusiv cu modelul standard AirPods. Este o treabă nemaipomenită atunci când, de pildă, lucrezi într-un birou aglomerat și nu vrei să fii distras de vorbăria din jur.

Poți activa această funcție fie cu o apăsare prelungită pe una din căști, ori prin intermediul telefonului sau iPad-ului, intrând în Control Center. Glisează cu degetul din colțul din dreapta sus al ecranului și când apare Control Center apasă prelung pe butonul de control al volumului. În partea de jos a ecranului vor apărea trei opțiuni: Noise cancellation, Off și Transparency.

 1. Fă căștile transparente

Nu la propriu, cel puțin nu deocamdată. Funcția Transparency face căștile transparente în sensul că vor lăsa să treacă o parte din zgomotul ambiental, fără a afecta calitatea muzicii pe care o asculți. Este exact ceea ce-ți trebuie când nu vrei să te deranjeze gălăgia celor din jur, dar totuși vrei să auzi ceva, cum ar fi claxoanele mașinilor atunci când ești în trafic sau anunțurile din difuzoare atunci când ești în gară sau la aeroport.

Poți activa funcția Transparency printr-o apăsare prelungă pe una din căști sau prin Control Center de pe telefon.

 1. Spatial Audio – o experiență năucitoare

Este o funcție relativ nouă, așa că pentru a beneficia de ea asigură-te că telefonul tău este updatat la sistemul de operare iOS 14. Dacă ai iOS14 pe telefon, căștile AirPods Pro se vor updata și ele automat.

Pentru a porni Spatial Audio trebuie să intri în Settings > Bluetooth > apasă pe “i” de lângă AirPods Pro. Apoi, comută butonul pentru Spatial Audio pe poziția On. Pentru a vedea despre ce este vorba, ai opțiunea de a asculta un scurt demo dacă selectezi See & Hear How It Works.

Ce se întâmplă este uimitor. Atunci când asculți muzică sau te uiți la un clip și ești pe Spatial Audio, vei auzi muzica în sistem surround, mișcându-se în jurul tău în funcție de ceea ce se întâmplă pe ecran ori de felul în care își miști capul.

Foarte important este însă ca AirPods Pro să aibă pe ele cel mai nou upgrade. Teoretic, asta se face automat, dar se poate întâmpla să nu-ți apară opțiunea Spatial Audio pe telefon oricât te-ai uita. O soluție la această problemă este să pui căștile în cutia lor pentru încărcare, dar să o lași deschisă, așezată lângă telefon. Cel mai bine ar fi să le lași peste noapte lângă telefon, deși, potrivit experților, update-ul ar trebui să se facă în maxim o oră.

 1. Controlează căștile prin Apple Watch

Da, este posibil și să te folosești de un Apple Watch pentru a comuta între modul Noise cancellation și Transparency. Tot ce ai de făcut este să apeși pe AirPlay din aplicația NowPlaying atunci când folosești AirPods Pro.

 1. Controlează căștile din calculator

Atunci când asculți muzică de pe Mac-ul tău poți controla căștile AirPods Pro fără să mai fie nevoie să le atingi. Apasă pe semnul pentru speaker din bara de meniu și mergi cu mouse-ul la AirPods Pro și selectează cum vrei să funcționeze căștile anulând zgomotul de fond sau lăsându-le să meargă în mod normal.

 1. Găsește dimensiunea potrivită

Atunci când scoți din cutie noile tale căști AirPods Pro ele au montate capete de cauciuc de dimensiuni medii, dar pe lângă acestea mai primești două mărimi diferite. Vezi cum se simt cele medii și dacă nu ți se par confortabile încearcă și variantele celelalte. Nu este deloc complicat să scoți capetele de cauciuc de pe căști, pur și simplu tragi de ele până ies, apoi le pui pe celelalte. Nu te teme că se rup, așa este prevăzut din fabricație să procedezi cu ele.

 1. Fă Testul Urechii

Ca să-ți dai seama că ai ales dimensiunea corectă pentru vârfurile căștilor tale, trebuie să intri în setări și să faci un test de ureche, așa se numește Ear Tip Fit Test. Acest test presupune să asculți o serie de sunete, iar apoi telefonul îți va spune dacă ai făcut alegerea corectă. Evident nu este vorba doar de cât de comod te simți cu cu căștile, ci și de felul în care acestea intră în ureche astfel încât tu să beneficiezi de o muzică la cea mai înaltă calitate.

De pe telefonul tău intră în Settings, mergi la Bluetooth și apasă pe “i” de lângă AirPods Pro și selectează Ear Tip Fit Test, după care urmează instrucțiunile. Este posibil ca telefonul să determine că mai multe dimensiuni ale capetelor căștilor asigură o redare de calitate a sunetului, situație în care ești liber să alegi măsura pe care o simți mai comodă.

11.    Verifică nivelul de încărcare al cutiei

Cutia pe care o primești cu noile AirPods Pro se poate încărca wireless folosind stația de încărcare a iPhone-ului tău. Așează cutia pe stația de încărcare și asigură-te că se aprinde luminița care te anunță să se încarcă. La un moment dat însă această lumină se stinge, deși cutia continuă să se încarce. Apasă pe cutie iar dacă lumina care se aprinde este verde aceasta înseamnă că este complet încărcată.

Până să ajungem să vedem modelul AirPods 3, AirPods Pro sunt cea mai bună alegere pentru iPhone-ul tău așa că asigură-te că și telefonul și căștile au toate update-urile la zi ca să beneficiezi de toate funcțiile disponibile.

Poti viziona aceasta prezentare video pe site-ul oficial Apple daca nu ai facut-o deja 🙂

 

Căștile sunt o prelungire vitală a iPhone-ului tău, iar noi aici la ClinicaGSM ne gândim în permanență să te ajutăm să te bucuri cât mai mult de telefonul tău. De aceea și intervențiile noastre, atunci când este cazul, sunt cât mai rapide. La nevoie, atunci când telefonul tău trebuie să rămână internat la centrul de reparații te putem ajuta cu un telefon de schimb. Știm, nu e la fel ca telefonul tău, dar te poate scoate din necaz. Poti solicita o reparatie aici!