Informationale

Decodari: Tot Ce Trebuie Să Știi

Ai încercat vreodată să folosești un telefon cumpărat pe abonament cu o altă cartelă? Dacă ceva părea să nu meargă, e pentru că telefonul are nevoie de decodari, ca să funcționeze în mai mult decât o singură rețea.

 

De obicei, când cumperi un telefon pe abonament, serviciul de telefonie de unde l-ai cumpărat nu o să-ți permită să-l foloseșți decât cu o cartelă de la ei.

 

Deci dacă ai cumpărat un telefon pe abonament de la Orange, nu poți să-l folosești decât cu o cartelă Orange.

 

Pe de o parte, are sens – îl cumperi mai ieftin așa că serviciul de telefonie mobilă trebuie să-și scoată banii cumva.

 

Pe de altă parte, este frustrant, mai ales dacă perioada contractuală s-a încheiat și vrei să foloseșți telefonul cu o cartelă SIM diferită. Așa că astăzi discutăm despre decodari, procedura prin care poți să rezolvi această problema.

Dacă nu ai timp acum să ne citești articolul, poți să-l descarci în format pdf aici:

[download_after_email id=”8096″]

De Ce Sunt Telefoanele Codate În Primul Rând?

Rețelele mobile își fac profitul din mai multe surse. Vând date mobile, conexiune GSM, telefoane, accesorii pentru telefoane, și multe altelele, promovate în zeci de pachete și abonamente.

 

Una dintre metodele prin care fac profit este vânzarea de telefoane la un preț redus, atunci când clienții semnează un abonament pe termen mai lung de timp. Pare o oferta bună la început, și în multe cazuri poate chiar este, dar vine cu unele dezavantaje pentru tine, utilizatorul final.

 

În primul rând, plătești un abonament pe o perioada de câteva luni, și de cele mai multe ori ani. În al doilea rând, telefonul o să fie mereu blocat în rețeaua de la care l-ai cumpărat. 

 

Și așa ajungem la întrebarea din titlu – operatorii de telefonie mobilă codează telefoane ca să se asigure că își scot “investiția” în acel telefon. Practic, ei investesc niște bani în telefon, ți-l dau pe o sumă foarte mică de bani, sau chiar gratis, și se asigura că rămâi client plătitor destul timp ca să merite banii cheltuiți pe telefon în primul rând.

 

Sigur, aici se mai adaugă niște calcule – de exemplu, cât de mult îi costă pe operatori să întrețină infrastructură prin care ai minute, SMS-uri, și date mobile.

 

Dar în principal cam acesta e raționamentul din spatele codarii.

 

Totuși, nu e ceva din care operatorii de telefonie mobilă nu te lasă să ieși. Dacă vrei să decodezi un telefon cât timp încă ai de plătit abonamentul pe care l-ai cumpărat, poți să plătești câteva sute de lei operatorului să îl decodeze.

 

Sau…

 

Poți să apelezi la ClinicaGSM, și ne ocupăm noi de tot procesul. 🙂 

 

Și dacă tot am menționat asta, hai să vorbim despre decodari.

Decodari: Ce Presupun?

 

 

Procesul de decodare presupune modificarea telefonului, de cele mai multe ori doar prin software, pentru a nu mai fi restricționat la un singur operator de telefonie mobilă. 

 

E un proces foarte important dacă vrei să schimbi operatorul tău de telefonie mobilă. E un proces mai ales important dacă vrei, de exemplu, să pleci din țară și vei fi nevoit să te abonezi la alt operator de telefonie mobilă.

 

Acestea fiind spuse, există mai multe metode pentru a implementa decodari.

 

Hai să discutăm despre ele.

Decodari Printr-un Cod Unic 

 

Multe decodari se pot duce ușor la bun sfârșit prin uzul unui cod unic de decodare care scoate restricțiile de uz ale telefonului. Unii operatori de telefonie mobilă pot trimite acest cod clienților, în contextul în care au finalizat perioada abonamentului inițial pe care a fost cumpărat telefonul.

 

Dacă nu poți obține un astfel de cod de la operatorul tău, există coduri universale online care ar trebui să funcționeze pe anumite modele de smartphone. Totuși, nu-ți pune toate speranțele în acele coduri – nu o să funcționeze mereu.

 

Mai important de atât, fii foarte atent: Dacă folosești mai mult de 3 coduri și telefonul tău nu e decodat, există șansă să-l blochezi permanent.

 

Dacă vrei să-ți decodezi singur telefonul cu un cod special luat de pe internet, recomandăm să nu încerci mai mult de 1-2 coduri, și dacă vezi că nu merge, să lași telefonul în mâna unui specialist.

 

Dacă ne contactezi, putem să te ajutăm noi cu obținerea unui cod unic, pe baza IMEI-ului telefonului tău, prin care să-ți deblochezi telefonul.

 

Iar când codul nu funcționează, urmează… 

Decodare prin Software

Pe lângă un cod pe baza IMEI-ului, mai poți decoda telefonul cu un software special care accesează fișierele și codul legat de operatorul tău de telefonie mobilă, pentru a șterge orice restricționare.

 

Poți, desigur, să descarci astfel de aplicații de pe internet.

 

În unele cazuri s-ar putea chiar să meargă.

 

Și dacă ești convins că vrei să faci asta, îți recomandăm să alegi una dintre aplicațiile de aici. De cele mai multe ori va trebui să-ți conectezi telefonul la un PC ca să le folosești.

 

 

Totuși, nu-ți recomandăm să faci asta de unul singur.

 

În primul rând pentru că dacă un software de acolo nu se potrivește cu nevoile tale, s-ar putea să descarci un program dăunător device-urilor tale când vrei să-ți deblochezi telefonul.

 

În al doilea rând, pentru că există mereu riscuri în accesarea codului telefoanelor dacă nu ești profesionist. Din acest motiv, dacă un cod unic de decodare nu-și face treaba, cel mai bine ne contactezi și ne lași să ne ocupăm noi.

 

În plus, și codurile gratis de pe internet, dar și software-urile la care ai acces online, de obicei funcționează doar la modele mai vechi de telefoane.

 

Cum Decodăm Telefoane La ClinicaGSM

 

La ClinicaGSM ne place să facem totul ca telefonul tău să aibă parte de cel mai calitativ tratament posibil.

 

Dar nu uităm nici de tine.

 

Nu vrem să faci eforturi care nu sunt necesare, așa că unde se poate, decodăm telefoane și de la distanță. Unde nu se poate, și dacă nu avem sediu în apropierea ta, suportăm noi costurile de transport dus-întors pentru orice telefon care trebuie decodat.

 

Ah și, avem garanție pe viață pentru orice lucrare, deci știi că poți să ai încredere în decodarea noastră.

 

Și avem două metode prin care decodăm telefoane:

Prin Cod Unic 

 

Dacă ne contactezi pentru o decodare, o să încercăm să facem totul de la distanță la început. Luăm informații despre telefonul tău, consemnăm de la ce operator l-ai achiziționat și te ghidăm prin procesul de găsire a codului unic potrivit.

 

De multe ori, o conversație e destul ca să funcționeze deblocarea.

 

Dar din păcate, codurile pe baza IMEI nu funcționează mereu, așa că avem și a 2-a opțiune.

Prin Cablu

 

Decodarea prin cablu presupune prezența fizică a telefonului. Îl conectăm la PC-ul nostru, și folosim cele mai avansate software-uri ca să eliminăm orice restricții de rețea de pe telefonul tău.

 

În această situație, o să avem nevoie să ne trimiți telefonul tău, dar cum am spus, nu trebuie să te îngrijorezi de costul transportului – e suportat de noi, dus-întors.

Costul unei decodari?

 

Când vine vorba de cât de mult ar trebui să plătești, nu e ușor să găsești un răspuns simplu. Poate fi oricât între 50 și câteva sute d elei, în funcție de zona în care stai, telefonul tău și calitatea lucrării pe care un service ți-o poate promite.

 

Sigur, există și variante mai scumpe.

 

De exemplu, dacă mergi la operatorul de telefonie mobilă care ți-a blocat telefonul în rețeaua sa înainte să termini de plătit abonamentul, costul decodarii poate ajunge și la 500-600 lei. Din nou, asta e pentru că operatorii vor să-și scoată investiția în telefon.

 

Dacă vrei să știi cât te costă o decodare la ClinicaGSM, trimite-ne o cerere de decodare.

Sunt Legale Decodările?

În România, da, este legal să decodezi un telefon. Totuși, asta nu înseamnă că ești acoperit legal în toate situațiile posibile. În unele țări, este ilegal să decodezi un telefon în anumite condiții, deci ai grijă la două scenarii:

 

  • Dacă ai călătorit în străinătate și vrei să decodezi un telefon cumpărat pe abonament în România
  • Dacă ai venit în România și vrei să decodezi un telefon codat de un operator de telefonie mobilă din străinătate

 

Și prin “ai grijă” ne referim să citești un pic legislația statului implicat.

 

Dacă e să fim sinceri, sunt șanse foarte mici că vreun operator de telefonie mobilă, din orice țară, să ia măsuri legale împotriva ta pentru o simplă decodare. Totuși, e bine să cunoști legislația și să știi că ceea ce faci este 100% legal.

 

Ce Este Clinica GSM?

 

Clinică GSM e cea mai bună soluție pentru sănătatea telefonului tău. 

 

Avem standarde de calitate stricte și tratăm fiecare telefon cu precizie și seriozitate chirurgicală. Avem atât de multă încredere în rezultatele muncii noastre, încât oferim garanție pe viață pentru orice lucrare executăm.

 

Dacă ceva nu merge exact cum ar trebui cu telefonul tău… te putem ajuta. Pur și simplu trimite-ne telefonul tău (transportul e gratuit dus-întors) și ți-l trimitem înapoi că nou.

 

Și dacă ești curios cum ne facem treaba, poți să citești mai multe în ghidul nostru despre Problemele Telefonului.

 

 Oferim garanție pe viață pentru toate lucrările noastre. 🙂 

 

Ne ocupăm de transport, dus întors.

 

Așa că n-ai absolut nicio grijă în plus. 

 

Ia legătura cu noi, chiar acum! 

 

Și dacă vrei să mai recitești vreodata acest ghid, descarcă-l în format pdf:

[download_after_email id=”8096″]