Află totul despre trucurile noului S Pen pentru Samsung Note 20 și Note 20 Ultra

 

 

Ești fan al telefoanelor Samsung? Pregătește-te să fii uimit de noile Samsung Note 20 și Note 20 Ultra care intră pe piață în această toamnă. Dincolo de specificațiile telefonului în sine, cele mai tari noutăți sunt legate de S Pen, care va avea niște funcții incredibile. Prietenii tăi de la ClinicaGSM sunt doctori în telefoane și au aflat totul despre caracteristicile noului S Pen.

 

Primele îmbunătățiri la S Pen au apărut anul trecut la lansarea dispozitivului Galaxy Note 10, dar erau mult mai limitate față de ceea ce știe să facă S Pen la noile Note 20 și Note 20 Ultra. Noi funcții de control prin gesturi îți vor permite să utilizezi telefonul chiar fără să-l atingi. Nu e magie, e doar tehnologie! Cu ajutorul S Pen vei putea să te întorci la ecranul de pornire, să comuți între aplicații sau să realizezi capturi de ecran.

 

Navigare fără atingere

 

Sunt cinci acțiuni de bază pe care le vei putea executa dintr-un simplu gest cu S Pen.

 

Înapoi: Funcționează în același fel ca butonul Înapoi de pe telefonul tău Android.

Acasă: Te aduce înapoi la ecranul de pornire.

Recente: Afișează pe ecran toate aplicațiile folosite recent. (Pentru a deschide o aplicație nu vei putea folosi S Pen, va trebui să atingi aplicația dorită.)

Smart Select: O funcție foarte utilă, care îți va permite să capturezi doar porțiunea de ecran care te interesează pentru a o trimite cuiva. Smart Select îți permite și să transformi porțiunea selectată într-un GIF animat.

Screen Write: Cu această funcție poți realiza o captură de ecran pe care apoi să adaugi propriile notițe înainte de a o trimite mai departe.

Cum înveți noile trucuri?

Tot ce trebuie să faci este să ții apăsat pe butonul S Pen astfel încât telefonul tău să recunoască mișcarea pe care o faci cu stiloul și să răspundă în mod corespunzător.

Pentru a vedea care sunt gesturile pentru fiecare comandă în parte, intră în Settings > Advanced features > S Pen> Air actions.

În secțiunea Anywhere command vei găsi mici imagini care îți arată ce mișcare trebuie să faci cu S Pen, având desigur grijă să ții butonul stiloului apăsat. S-ar putea să te simți ca Harry Potter în primele zile la școala de magie până înveți să folosești noua baghetă magică S Pen. Cei care au testat deja telefonul spun că mai greu a fost cu gestul pentru funcția de scriere Screen Write, pentru care trebuie să mâzgălești prin aer, dar cel puțin n-au transformat pe nimeni în broască!

Personalizează fiecare gest

Spre deosebire de utilizatorii de iPhone, fanii Android s-au bucurat întotdeauna de mai multă libertate, iar noul S Pen îți permite să personalizezi fiecare gest pentru a da ce comandă vrei tu telefonului.

Practic iei cele cinci gesturi de bază și le dai ce funcție dorești. Poate nu te interesează să faci adnotări pe o captură de ecran, nu toată lumea are nevoie de această funcție, dar poți folosi același gest pentru a lansa aplicația preferată.

Pentru a personaliza comenzile intră în ecranul de Air Actions și apasă pe fiecare gest pentru a schimba comanda asociată.

Dacă nu îți plac unul sau mai multe dintre gesturi, le poți dezactiva foarte ușor.

Alte trucuri ale noului S Pen

Poate nu te interesează magia, se mai întâmplă! Noul S Pen vine însă cu noi comenzi foarte utile, care nu necesită exerciții complicate de manevrare a baghetei magice S Pen. Iată câteva dintre ele.

  • Lansează camera foto printr-o apăsare lungă pe butonul S Pen.
  • Dacă vrei să redactezi o notă, poți face acest lucru chiar și când ecranul este stins. Scoate S Pen și poți începe să scrii chiar fără să deschizi aplicația Notes.
  • Dacă vrei să vezi mai bine ce scrie pe ecran, scoate S Pen și apasă pe imaginea pentru lupă ca să mărești imaginea respectivă.

Dacă toate aceste informații sună interesant, grăbește-te. Vezi că s-au deschis deja precomenzile pentru noile Samsung Note 20 și Note 20 Ultra. Noi îți dorim să te bucuri cât mai mult de performanțele noului tău smartphone, dar până atunci nu uita că doctorul telefonului tău te așteaptă oricând în centrele de reparații de la ClinicaGSM. Dacă ai nevoie de service GSM, decodare ori devirusare, îți stăm la dispoziție și ai garanție pe viață pentru serviciile noastre. Iar dacă o să vrei o husă de telefon pentru noul tău aparat sau o folie de protectie, întreabă-ne pe noi!