Informationale

Telefoanele 5G ale anului 2020!

Articol scris de 15 noiembrie 2020 No Comments

Află totul despre telefoanele 5G ale anului 2020

Odată cu lansarea tehnologiei 5G în 2019, producătorii de telefoane mobile s-au lansat într-o cursă nebună pentru a lansa pe piață dispozitive compatibile, cel mai recent exemplu fiind iPhone 12 de la Apple. Toată lumea vorbește despre revoluția 5G și cum vor beneficia diverse industrii de aceasta, începând cu un Internet mult mai rapid și terminând cu dronele ori mașinile fără șofer. Pentru oamenii obișnuiți, 5G înseamnă în primul rând telefoane mai performante, cu condiția, desigur, să și poată accesa rețeaua 5G.

Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM a studiat toate modelele de pe piață și îți prezintă cele mai performante dispozitive compatibile cu tehnologia 5G.

 

Samsung Galaxy Note 20 și 20 Ultra

Cele mai noi telefoane de la Samsung vin cu un procesor foarte puternic, Snapdragon 865 Plus, un ecran de 6.9 inch și, bineînțeles, 5G. Toate acestea vin la un preț de piperat, lucru care nu i-a speriat pe fanii Android. În plus, Galaxy Note 20 și 20 Ultra sunt dotate cu cameră triplă pe spate și oferă încărcare wireless. De departe cel mai atractiv element este stylus-ul SPen, care îți permite să faci adnotări pe un text de pe telefon, să mărești fontul sau chiar să-ți faci un selfie cu o simplă apăsare de buton.

 

 

Google Pixel 4A 5G și Pixel 5

Așa cum ne-au obișnuit, cei de la Google încearcă să bată concurența cu prețuri mai acceptabile. La începutul toamnei, Google a lansat modelu Pixel 4A, descris drept solid și funcțional, chiar dacă nu se laudă cu o cameră la fel de performantă precum cele de la Samsung ori Apple. La începutul lunii noiembrie a ieșit pe piață și varianta 5G a noului telefon, cu ecran de 6.2 inch, intrând în competiție directă cu iPhone 12 lansat în același moment.

Tot în toamnă s-a lansat și modelul Pixel 5, cu 5G, despre care cei de la Google spun că prezintă o serie de îmbunătățiri, cum ar fi modul de noapte pentru camera foto, o mai mare rezistență la apă și un cip care asigură protecția parolelor și tranzacțiilor tale.

 

Samsung Galaxy Z Flip 5G

Lansat în luna februarie, Galaxy Z Flip 5G a făcut senzație fiind unul dintre puținele telefoane cu display pliabil de pe piață, dar și prețul este pe măsură. În vară, Samsung a lansat și versiunea 5G a modelului Z Flip. Ecranul pliabil are 6.7 inch, dar telefonul vine și cu panou exterior pentru notificări, astfel încât să nu fie nevoie să-l deschizi tot timpul. Potrivit celor de la Samsung, noul telefon are un finisaj special care previne amprentele și murdăria.

 

 

OnePlus Nord

Tot la un preț decent este și telefonul OnePlus Nord, cu un design modern și atractiv, și compatibilitate 5G. Telefonul are patru camere pe spate și o rată de refresh de 90Hz. Ecranul are 6.4 inch și merge până la marginea telefonului, ceea ce face vizionarea de clipuri o plăcere.

 

 

Samsung Galaxy S20, S20 Plus și S20 Ultra

Toate telefoanele premium din gama S scoase de Samsung în 2020 au 5G. În plus, modelele S20, S20 Plus și S20Ultra au ecrane Amoled 120HZ și dimensiuni mari, 6.2, 6.7 și respectiv 6.9 inch. Galaxy S20 are trei camere spate, iar modelele Plus și Ultra au patru. Toate modelele au încărcare wireless și un design rezistent la apă.

 

LG Velvet 5G

Velvet 5G de la LG se înscrie în gama medie pe piața telefoanelor mobile, atât ca preț, cât și ca performanțe, deși de arătat, arată de excepție și se laudă cu un ecran de 6.8 inch. În plus, părțile laterale ale display-ului „alunecă” peste margini, ceea ce îi dă un caracter aparte acestui telefon, care este mai subțire și mai ușor decât alte modele LG. Telefonul are cameră triplă pe spate și un zoom x10, care permite realizarea unor fotografii foarte detaliate.

 

Motorola Edge Plus

Un telefon de înaltă clasă la un preț pe măsură, Motorola Edge Plus are un procesor Snapdragon 865 și un ecran OLED de 6.7 inch care se întinde „peste margini”și o rată de refresh de 90Hz, acolo unde cele mai multe au doar 60Hz. Rata superioară de refresh face ca imaginile și textul să fie mai clare, iar navigarea mai rapidă.

 

OnePlus 8 and 8 Pro

Greu de spus care este mai bun dintre cele două. Dacă vă interesează 5G, atunci clar OnePlus 8 este cea mai bună opțiune, plus că este și mai ieftin decât varianta Pro. Pe de altă parte, modelul OnePlus 8 Pro este mult mai performant, are camera foto mai bună și o rată de refresh de 120Hz, ultrarapidă. De altfel, și OnePlus 8 are o rată de refresh de 90Hz, mult peste medie. Modelul Pro vine cu funcție specială, Comfort Tone, care adaptează culoarea ecranului în funcție de mediul înconjurător.

 

 

Motorola G 5G Plus

Mult mai accesibil ca preț decât Samsung ori iPhone, Motorola G 5G Plus vine cu un ecran full HD de 6.7-inch full HD și o rată de refresh de 90Hz. Procesorul său este un pic mai vechi, Snapdragon 765, suficient însă pentru a suporta 5G. Foarte interesante la acest telefon sunt cele două camere foto de pe partea din față, concepute special pentru selfie-uri. Ceea ce înseamnă că nu are și camere pe spate, are trei.

 

LG V60 ThinQ 5G

De departe trăsătura cea mai interesantă a acestui telefon LG este accesoriul Dual Screen, care, așa cum spune și numele, dublează practic suprafața ecranului. Cu ajutorul acestui accesoriu poți deschide telefonul ca o carte și poți rula două aplicații, câte una pe fiecare „pagină”. La fel de bine, poți viziona un clip întins pe ambele ecrane, care ajung la dimensiunile unei tablete.Ce-i drept aceasta presupune să ignori banda din mijloc unde se unesc cele două ecrane, dar nu e chiar așa de deranjantă.

 

 

Samsung Galaxy A71 5G

Un telefon mediu ca preț, dar cu un ecran mari dimensiuni, de 6.7 inch cu tehnologie AMOLED. Samsung Galaxy A71 5G are patru camere pe spate, cu o lentilă principală de 64 megapixeli. Un aspect foarte util, încărcarea ultra-rapidă.

 

 

Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G

Lansat în 2019, Galaxy Note 10 Plus are un ecran de 6.8-inch screen și o baterie care te ține o zi întreagă. Un plus îl reprezintă faimosul S Pen care îți permite să lucrezi pe telefon și să faci comentarii pe texte sau să evidențiezi o anumită porțiune. Camerele sunt foarte performante și vin cu un mod de noapte care permit realizarea de poze de excepție chiar și în condiții de lumină proastă.

 

Nokia 8.3

Chiar dacă Nokia nu mai e ceea ce era acum 15 ani, compania finlandeză nu s-a lăsat mai prejos și a scos pe piață un telefon 5G. Potrivit companiei, Nokia 8.3 are ”5G global” astfel că vei putea folosi această tehnologie oriunde călătorești.
De altfel, pentru Nokia noua tehnologie este extrem de profitabilă. Nokia deține drepturi de proprietate pe 5G, alături de Qualcomm and Ericsson, și va câștiga 3,5 dolari pentru orice telefon 5G vândut pe plan global.

 

 

Astfel de telefoane sunt mult prea noi ca să ajungă pe ClinicaGSM, dar doctorul telefonului tău este oricând pregătit pentru o intervenție de urgență. Centrele de reparații te așteaptă pentru orice problemă ai avea. Nimic nu e prea complicat pentru experții noștri, de aceea îți oferim garanție pe viață la toate serviciile noastre.