Informationale

Apple, Google și LG lucrează deja la 6G

Articol scris de 15 noiembrie 2020 No Comments

 

De-abia au ieșit pe piață telefoanele 5G și deja marile companii s-au unit pentru a lucra la tehnologia care va înlocui această rețea.

Este vorba despre 6G, iar munca efectivă va începe în primăvara lui 2021. Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM îți spune despre ce este vorba.

 

Next G Alliance este grupul care reunește companiile interesate în dezvoltarea tehnologiei 6G. Dacă tot au pierdut trenul în fața chinezilor la capitolul 5G, americanii au creat această alianță în speranța că vor fi primii care să lanseze 6G. Printre cei care s-au înscris în această alianță figurează Apple, Google și LG.

Alianța pentru 6G a mai reunește mari companii americane din domeniul telecomunicațiilor, precum AT&T, Verizon sau T-Mobile, precum și alte mari corporații precum Intel, Nokia, Samsung, Ericsson sau Cisco. Nu puteau lipsi Microsoft și Facebook.

Membrii fondatori ai noi alianțe vor fi reprezentanți de manageri de rang înalt care se vor reuni înainte de sfârșitul acestui an la o ședința a comitetului de inițiativă, care va stabili „strategia și direcțiile de cercetare”. Fiecare membru fondator va plăti o cotizație de 20.000 dolari pe an, iar primele seminarii de lucru vor avea loc în primăvara viitoare.

Sare în ochi absența Huawei din această alianță, dar tocmai acesta este scopul ei – să îi întreacă pe chinezi. Cu toate acestea, încă din 2019 circulă zvonuri că Huawei lucrează în mare secret la 6G. Dacă vom vedea din nou o bătălie între chinezi și americani, sau între chinezi și restul lumii vom vedea în anii următori.

Cum va arăta 6G nimeni nu știe deocamdată, lumea de-abia începe să se obișnuiască cu ideea de 5G. Experții pot doar să presupună că noua tehnologie va lucra cu frecvențe și mai ridicate decât cele folosite de 5G. Se estimează că, din pricina faptului că noua tehnologie nu va putea permite transmiterea de date decât pe distanțe scurte, va fi nevoie de amplasarea de mii de mini-antene celulare mai peste tot. Se poate anticipa că aceasta va reaprinde scandalurile legate de amplasarea de antene pentru 5G. Din fericire, mai e mult până ca 6G să devină realitate.

Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM se preocupă de tot ce ține de telefoane și te va ține la curent cu noutățile. Cum vor arăta telefoanele 6G nu putem să ne imaginăm încă, dar cele care sunt deja pe piață nu au niciun fel de secrete pentru experții noștri. Orice problemă ai cu telefonul tău Apple, Samsung, Nokia, Huawei sau orice altă marcă, te așteptăm la centrele noastre de reparații sau poti solicita o reparatie aici. Ai garanție pe viață la toate serviciile noastre!