Google te ajuta sa gasesti melodia pe care o fredonezi, te ajuta la teme sau chiar sa afli cat de aglomerat este mall-ul!
Google te ajută să găsești melodia care te obsedează, să afli cât de aglomerat e un magazin sau chiar să-ți face temele!
De câte ori ți s-a întâmplat și ție? Tot îți cântă o melodie în minte, câteva acorduri sau un refren, și nu-ți amintești cum se numește și a cui este. Le-o fredonezi și prietenilor, dar degeaba, toți se uită la tine confuz și n-au nici cea mai vagă idee. Ei bine, Google, motorul de căutare care are răspunsul la toate problemele tale, a găsit o rezolvare și pentru asta. Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM îți arată cum poți folosi această nouă funcție, disponibilă atât pe telefoanele Android, cât și pe iPhone. Plus, alte noutăți care își vor fi de folos pe timp de pandemie.
Ce melodie e asta?
Tehnologia care permite identificarea unei melodii doar prin fredonarea câtorva acorduri există practic din 2009 și era folosită cu mai mult sau mai puțin succes de aplicația SoundHound, de care puțină lume știe. Cel mai adesea oamenii căutau o melodie după unu-două versuri care le aveau în minte.
Google a preluat tehnologia și a perfecționat-o, iar de acum poți folosi telefonul tău pentru a identifica un cântec fredonând bucata care te obsedează. Compania a prezentat această funcție în cadrul unui eveniment online care a avut loc la începutul lunii noiembrie.
Noua funcție folosește inteligența artificială pentru a căuta pasajul fredonat de tine într-o colecție uriașă de melodii din cele mai diverse genuri.
Tot ce ai de făcut este să deschizi telefonul și să mergi la Google Search. Asigură-te că ai instalat cel mai nou update, desigur. Apoi, apasă pe Microphone și spune „what’s this song”(ce melodie e asta)? Sau poți să apeși direct pe butonul Search a song button.
Dacă folosești Google Assistant, trebuie doar să rostești formula magică „Hey Google, what’s this song?”
În fine, începe să fredonezi, să cânți sau chiar să fluieri notele care te obsedează. 10-15 secunde de fredonat sunt de ajuns. Nu-ți face griji dacă n-ai ureche muzicală, Google nu este acolo să te judece, ci să te ajute și se străduiește să recunoască melodia.
În câteva secunde, Google îți va afișa o listă de melodii care par să corespundă cu ce ai în minte. Dacă nu recunoști nici una după titlu, ascultă-le pe toate până găsești acordurile care îți stau pe creier.
Pe iPhone funcția este disponibilă doar în limba engleză, însă pe Android funcționează în 20 de limbi deja
Deocamdată, funcția de căutare a unei melodii funcționează doar pe telefon.
Fă–ți temele cu Google
Nu, nu este vorba de căutare de referate online ca să nu trebuiască să-ți bați capul. Google vine în sprijinul părinților care nu mai prididesc să-și ajute copiii cu școala online. Dacă nu prea te descurci cu matematica, te poți baza pe aplicația Google Lens, concepută pentru a identifica și analiza obiecte din mediul înconjurător. Google a adus o îmbunătățire acestei aplicații, grație căreia poți găsi ușor online ajutor la o întrebare sau o problemă de matematică pe care nu știi să o rezolvi. Tot ce ai de făcut este să intri în aplicație și să îndrepți camera spre ecuație buclucașă. Aplicația nu îți dă răspunsul propriu-zis, dar te îndrumă spre o pagină web unde găsești modul de rezolvare explicat pas cu pas.
Cât de aglomerat e mall-ul?
În cadrul aceluiași eveniment online, Google a anunțat o serie de îmbunătățiri pentru Google Maps, foarte utile pe vreme de pandemie. Astfel, dacă erai obișnuit ca Google Maps să te informeze despre traficul dintr-o anume zonă și să estimeze cât va dura drumul până la destinația dorită, acum poți să verifici prin telefon dacă locul unde vrei să mergi este aglomerat.
Această funcție este valabilă atunci când vrei să mergi într-un parc sau o plajă, dar și în locuri esențiale cum ar fi supermarketul ori benzinăria.
Pentru a vedea care e situația pe teren, tot ce ai de făcut este să intri în Google Maps și să te miști pe hartă până găsești destinația dorită. Nu trebuie să scrii sau să apeși nimic, aplicația afișează automat informații despre cât de aglomerate sunt punctele de interes de pe traseu. Astfel, în funcție de situație, pe ecran o să apară mesaje precum
- Not Busy (Nu e aglomerat)
- Busier than usual (Mai aglomerat ca de obicei)
- As busy as it gets (Foarte aglomerat).
Funcția, disponibilă pe iPhone și Android, va deveni operațională pe de-a întregul în săptămânile următoare.
Dacă ai vreodată probleme cu telefonul tău, poți să folosești Google și pentru a găsi drumul cel mai scurt până la unul din centrele de reparații de la ClinicaGSM, unde un doctor în telefoane este mereu pregătit să preia pacientul și să-l facă bine în cel mai scurt timp posibil. Dacă intervenția e mai complicată și e nevoie de internare, primești un telefon de schimb. Garantăm succesul oricărei operații pe care ne-o asumăm și de aceea oferim garanție pe viață pentru orice intervenție.