5 setari importante pentru telefonul tau cu sistem android!

5 setări pe care trebui să le schimbi imediat pe telefonul tău Android!
Indiferent dacă tocmai ți-ai luat un nou dispozitiv Android ori ai vrea să îmbunătățești performanțele telefonului din dotare, există o serie de setări care necesită mici ajustări. Asta este ceea ce îi deosebește pe posesorii de telefoane Android de cei care au iPhone, posibilitatea de a face o mulțime de modificări la setările din fabrică. Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM îți spune ce trebuie să faci pentru a face bateria să dureze cât mai mult, cum să-ți organizezi mai bine aplicațiile de pe ecranul de pornire și ce să faci în situația profund nefericită în care îți pierzi telefonul sau este furat.
Setări care te ajută să prelungești viața bateriei:
Un telefon a cărui baterie se descarcă mult prea repede este un adevărat coșmar, dar există o serie de setări care te ajută să faci bateria să dureze mai mult.
- Redu luminozitatea ecranului. Cu cât este mai luminos ecranul, cu atât mai multă baterie consumă. Primul pas este să intri în setările de luminozitate și să oprește modul automat, care, din fabricație, este setat la un nivel prea ridicat. Intră în meniul din partea de sus a ecranului și reglează luminozitatea cu ajutorul slider-ului. Dacă ai o baterie slabă la telefon, pune sliderul undeva sub 50%.
- Folosește setările de optimizare duratei de viață a bateriei, Adaptive Battery sau Battery Optimization. Google, de exemplu, a introdus aceste două funcții odată cu sistemul Android 9.0 Pie. Rolul lor este să analizeze modul în care utilizezi telefonul, ce aplicații folosești și când, optimizând apoi consumul de baterie al acestora. Unde găsești aceste setări de optimizare depinde de ce model de telefon ai. La Samsung, de pildă, s-ar putea să ai de scotocit prin setări, cel mai sigur este să dai un Search și să cauți tot ce ține de Battery. Odată găsită setarea dorită analizează situația fiecărei aplicații.
Treci pe modul de noapte:
Modul de noapte, așa-numitul Dark Mode, este ideal pentru a prelungi durata de viață a bateriei, dar și pentru a-ți proteja ochii. Orice telefon cu un sistem Android 10 sau mai nou are cu siguranță o opțiune Dark Mode. Potrivit experților, folosirea unei culori mai întunecate pentru background consumă mai puțină baterie decât folosirea culorii alb strălucitor pentru background, care este setarea din fabricație pe orice dispozitiv. La fel ca în cazul aplicației de optimizare a bateriei s-ar putea să ai de săpat un pic prin setări până găsești Dark Mode.
Intră în Settings și folosește funcția de căutare. Încearcă cuvintele Dark Mode, Dark Theme sau Night Mode, fiecare producător are propria sa denumire. Dacă vrei cu adevărat să economisești bateria, folosește Dark Mode în mod permanent. Dacă nu te simți confortabil cu un ecran ceva mai întunecat poți să setezi intervalul orar în care telefonul să folosească Dark Mode. De exemplu, poți seta telefonul să intre automat în modul de noapte între 7 seara și 7 dimineața. Chiar ai nevoie de un background alb strălucitor să vezi ce notificare ai primit la miezul nopții? O altă opțiune este să lași telefonul să intre automat în Dark Mode de la apus la răsărit. Din moment ce telefonul oricum știe unde te afli, nu-i e greu să se intereseze când apune soarele în locul respectiv.
Dacă telefonul tău are Android 9 și nu ai această funcție, nu dispera. Majoritatea aplicațiilor cel mai des folosite au un mod de noapte al lor, pe care îl poți folosi indiferent ce sistem Android are telefonul tău.
Fă ordine pe ecranul de pornire:
Atunci când dai o raită să vezi ce mai e nou în Google Play Store e greu să reziști să nu descarci tot felul de aplicații – și aia pare interesantă, și ailaltă e drăguță, și tot așa până ți se umple ecranul de pornire și de abia mai găsești ce-ți trebuie cu adevărat.
Din fericire, există o soluție simplă și la îndemână să nu-ți mai aglomerezi ecranul inutil. Găsește o porțiune liberă pe ecranul de pornire (dacă mai e vreuna) și apasă lung, după care selectează Home Settings din opțiunile care apar pe ecran. Navighează prin setări până găsești ceva de genul Add icon to Home Screen și oprește această funcție. Și cu asta ai scăpat de griji, iar atunci când descarci o nouă aplicație nu o să-ți mai adauge automat un icon pe ecran. Desigur, dacă e ceva care chiar vrei să ai la îndemână poți pune o scurtătură pe ecran, trăgând cu degetul icon-ul respectiv din folderul de aplicații pentru a-l adăuga la pagina de pornire.
Nu deranjați!
Dacă ești ca marea majoritate a oamenilor, cu siguranță ții telefonul lângă tine noaptea pe noptiera de lângă pat. Problema e atunci când încerci să adormi și nu poți pentru că auzi într-una notificările de pe telefon, ba un mesaj nou, ba o alertă sau un comentariu nou la o postare de pe Facebook. Chiar merită să-ți pierzi somnul pentru toate astea?
Din fericire, telefoanele Android au funcția Do Not Disturb, astfel încât să nu te deranjeze din somn cu notificări lipsite de importanță. La unele telefoane, modul Do Not Disturb apare sub alte denumiri, gen Downtime sau Quiet Time, dar toate fac același lucru, reduc telefonul la tăcere.
Intră în Settings > Sounds (sau Sounds and notifications), și caută Do Not Disturb sau una dintre denumirile alternative. Această funcție îți permite să setezi intervalul orar în care nu dorești să fii deranjat, dar nu-ți face griji, toate notificările din timpul nopții te vor aștepta cuminți pe ecran până te trezești, astfel încât să nu ratezi niciodată ceva important.
Totodată, această funcție îți permite să setezi mici excepții de la regulă. Poți să treci la excepții contactele favorite, respectiv persoanele cărora ești dispus să le răspunzi la orice oră. De asemenea, dacă te caută cineva în mod insistent, ceea ce ar putea indica o urgență, telefonul va avea grijă să lase apelul să treacă, în ciuda faptului că este în modul Nu deranjați!
Ce se întâmplă cu telefonul atunci când îl pierzi:
Telefonul mobil a devenit parte integrantă din viața noastră și nu putem nici măcar să ne gândim la eventualitatea că am putea rămâne fără el. Și, totuși, este bine să fii pregătit și pentru asta. Cum ar fi să-ți pierzi telefonul și apoi să-ți dai seama că ai fi putut să ai o șansă de a-l găsi dacă foloseai funcția Find My Device de la Google? Iată ce ai de făcut în cazul în care ai un telefon Android.
Intră în Settings și caută funcția Find My Device, pe care o găsești de regulă la secțiunea Security. Odată ce ai activat această funcție, intră pe pagina android.com/find de pe orice calculator sau dispozitiv mobil și intră în contul tău, ori creează unul dacă nu ai deja,
Dacă ai telefon Samsung, poți utiliza același serviciu oferit de cei de la Samsung. Intră în Settings > Biometrics and security > Find My Mobile. În acest caz, ai la dispoziție pagina findmymobile.samsung.com pentru a localiza telefonul pierdut.
Dacă telefonul pe care l-ai pierdut este deschis și online îl vei putea localiza cu ajutorul unei hărți. De aici încolo ai mai multe opțiuni. Poți să-l faci să sune, poți să blochezi ecranul sau poți afișa un mesaj prin care cel care l-a găsit este informat cum te poate contacta. Nu putem să garantăm că o va face dar merită să încerci.
Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM știe cât de important este telefonul mobil pentru tine, de aceea și vine mereu cu sfaturi care să te ajute să îmbunătățești performanțele dispozitivului tău.
Chiar dacă nu e tocmai momentul pentru a achiziționa un nou telefon, urmând sfaturile de mai sus poți face ca telefonul tău vechi să meargă ca nou. Aceasta este misiunea experților de la centrele de reparații de la ClinicaGSM, să facă telefonul tău vechi să funcționeze ca nou!
Daca ai un telefon defect, nu ezita sa completezi o folicitare de pret aici!