Informationale

Găsire iPhone: Cum Îți Localizezi Telefonul

Articol scris de 24 noiembrie 2020 No Comments

Dacă iPhone-ul tău a fost furat…

 

Sau dacă doar l-ai pierdut și nu știi cum să dai de el, nu e nevoie să te panichezi. O să-ți arătăm ce trebuie să faci pas cu pas ca să îți recuperezi telefonul.

 

Și pentru că înțelegem că cel mai probabil e critic să-ți găsești telefonul cât mai repede, hai să intrăm direct în tutorial, fără alte introduceri pompoase.

Găsire iPhone pe scurt

 

Cea mai rapidă metodă să-ți găsești iPhone-ul este să folosești iCloud-ul că să îl localizezi de la distanță.

 

Pentru asta:

 

  1. Intră pe iCloud.com/find
  2. Loghează-te cu datele tale de iCloud
  3. Apasă pe Find iPhone
  4. Apasă pe device-ul pe care l-ai pierdut
  5. Verifică harta ca să vezi unde e telefonul tău, și după caz apasă și pe “Mark As Lost” ca să-l blochezi și să arăți un mesaj ce ilustrează situația în care se află telefonul tău

Dacă urmezi pașii noștri, ar trebui să vezi asta:

Și de aici încolo, poți să mergi tu pe cont propriu la locația unde a fost pierdut, dar dacă bănuiești că a fost furat recomandăm să îți iei mai multe măsuri de precauție.

 

Și acum pentru situația mai tristă.

 

Dacă nu ți-ai activat deja Find My Phone, procesul de mai sus n-o să funcționeze. 

 

Despre asta, și multe altele, discutăm în continuare.

Ce Trebuie Să Faci Cu iPhone-ul tău înainte să-l pierzi

 

Pentru ca procesul explicat mai sus să funcționeze, trebuie mai întâi să ai activată opțiunea de Find My Phone.

 

Pentru asta:

 

  1. Deschide Setările pentru device-ul pe care vrei să setezi opțiunea de Find My
  2. Apasă pe numele tău
  3. Apasă pe opțiunea de “Find My”
  4. Apasă pe Find My Device
  5. Pornește opțiunea de Find My Device

 

În acest fel, orice device Apple ai o să poți să-l găsești în cazul în care este pierdut sau furat, chiar dacă este offline, sau la o distanță mare de tine.

Ce faci dacă nu ai activat Find My Device

 

Din păcate, Find My Device e singura varianta de găsire iPhone prin Apple. Dacă nu l-ai activat înainte să-ți fie furat sau să-l pierzi, nu ai cum să-l găsești de la distanță.

 

Totuși, există câteva lucruri foarte importante pe care trebuie să le faci în cazul în care ți-ai pierdut telefonul și nu ai Find My Device activat.

 

În primul rând, schimbă-ți toate parolele. Asta include parolă de la contul tău Apple, cât și parolele de la Facebook, Instagram, Linkedin, și orice altă platforma foloseai. Acest pas e foarte important, pentru că nu permite persoanei care ți-a furat sau găsit telefonul să-l acceseze și să-ți pună în pericol identitatea online.

 

În al doilea rând, șterge-ți telefonul din lista de “device-uri de încredere” din contul tău Apple (pe care poți să-l accesezi de pe orice device). Pasul ăsta e foarte important ca să te asiguri că nimeni nu poate să-ți folosească date importante de pe telefon, cum ar fi cardul bancar.

 

În al treilea rând, raportează telefonul că fiind furat la Poliție. S-ar putea să ți se ceară seria telefonului tău, pe care poți s-o afli aici.

 

Ce e important să înțelegi e că există șanse mari să nu-ți mai găsești telefonul odată ce l-ai pierdut fără Find My Device activat.

 

Dacă l-ai activat, totuși, poți să te bucuri de foarte multe funcționalități.

Ce poți să faci cu Find My Device

 

Pe lângă funcția evidentă din nume, Find My Device are o suită de beneficii demne de luat în calcul.

 

În primul rând, poți să-ți blochezi telefonul și să afișezi un mesaj personalizat dacă apeși pe “Mark As Lost”

 Asta ajută foarte mult dacă cineva îți găsește telefonul, pentru că tot ce va putea face cu el este să sune numărul afișat de tine, ca să ți-l înapoieze. În plus, te asiguri că până nu introduci în el codul setat de tine, telefonul nu poate fi folosit pentru nimic altceva decât înapoierea la proprietar.

 

Pe lângă această opțiune, mai poți să apeși un buton pentru ca telefonul tău să emită o sonerie. Funcția asta e perfectă în cazul în care ți-ai pierdut telefonul prin casă și vrei să-l găsești ușor atunci când e pe silent.

 

Și nu, nu ești singur în această situație. Din păcate, toți o pățim 🙂

Ce faci dacă bănuiești că telefonul ți-a fost furat?

 

Dacă ești destul de sigur că telefonul tău a fost furat, și l-ai localizat, nu recomandăm să te duci acolo pe cont propriu și să riști un conflict.

 

Cea mai bună opțiune pe care o ai este să mergi la Poliție, și să ajuți agenții de poliție să-ți găsească telefonul cu locația pe care o vezi din interfața Find My Phone.

 

Înțelegem că telefoanele sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi.

 

Și poate pare o pierdere de timp, dar siguranță ta e clar mult mai importantă decât găsirea telefonului în câteva minute sau câteva ore.

Ți-ai Găsit Telefonul: Ce Urmează?

 

Dacă aveai Find My Device activat, sau dacă pur și simplu ai avut noroc și ți-ai găsit telefonul, recomandăm să mai urmezi niște pași importanți.

 

În primul rând, dacă nu aveai deja Find My Device activat, acum e momentul perfect să o faci. 

 

În al doilea rând, e important să vezi starea în care e telefonul tău. Dacă l-ai pierdut, expunerea la elemente poate să fii afectat piesele telefonului. Dacă a fost furat, nu ai de unde să știi cum a fost tratat telefonul.

 

Din acest motiv, recomandăm să vezi cum merge telefonul, și dacă există vreo problema să apelezi la un service GSM. În plus, dacă nu ai făcut-o deja, recomandăm aplicarea unei folii de sticlă și a unei huse de calitate.

 

Te ajută și dacă îți pierzi telefonul, dar și dacă îl scapi pur și simplu.

 

Pentru ambele probleme, putem să te ajutăm. Clinica GSM oferă garanție pe viață la toate lucrările efectuate de noi, și indiferent de orașul în care stai, poți să te bucuri de serviciile noastre. Asigurăm transport dus-întors gratuit pentru orice reparație.

 

Tot ce trebuie să faci e să soliciți o reparație.

În Concluzie

 

Dacă ai Find My Device activat pe telefon, procesul de găsire iPhone nu e prea complicat. 

 

Dacă nu ai activat Find My Device, poți doar să-ți schimbi toate parolele, să reclami incidentul la Poliție și să speri că ai noroc.

 

Dacă ai nevoie de ajutor în acest proces, sau dacă vrei să-ți analizezi telefonul după ce l-ai găsit, poți să citești articolul nostru despre Problemele Telefonului.