Cum blochez apeluri si mesaje nedorite pe iPhone

Cu toții ne-am lovit de problema asta – apeluri de la necunoscuți care încearcă să-ți vândă ceva prin telefon ori mailuri de la fosta care vrea să vă împăcați. E foarte enervant, mai ales când primești notificări după miezul nopții, dar există o soluție pentru a scăpa de aceste neplăceri.

Doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM îți arată cum poți bloca astfel de apeluri și mesaje pe iPhone din câteva mișcări. Partea cea mai bună? Persoana pe care ai blocat-o nici nu va ști.

Blochează un număr de telefon, un contact sau o adresă de email

Să spunem că te sună cineva în mod insistent, dar ți-e teamă că degeaba blochezi numărul respectiv dacă în loc să apeleze se va apuca să dea mesaje sau mailuri. Apple s-a gândit la asta, iar dacă ai un dispozitiv iPhone se rezolvă imediat. Dacă urmezi câțiva pași simpli, atunci când blochezi pe cineva de la apeluri, persoana respectivă nu te va mai putea contacta nici prin intermediul celorlalte aplicații. Sau invers!

Iată ce ai de făcut pentru fiecare aplicație în parte.

Telefon – Caută numărul de telefon sau contactul pe pagina cu Apeluri Recente și apasă pe butonul “i” din lista de opțiuni. Selectează opțiunea Block This Caller pe care o găsești în partea de jos a ecranului și confirmă alegerea făcută.

FaceTime – Dacă vrei să scapi de cineva care te caută prin FaceTime, procedează exact la fel. Apasă pe butonul “i” aflat lângă numele contactului, numărul de telefon ori adresa de email. Mergi în josul paginii, apasă pe Block This Caller și confirmă alegerea făcută.

Mesaje – Deschide conversația căreia vrei să-i pui punct și apasă pe numele contactului, pe care îl găsești în partea de sus a ecranului. La fel, apasă pe butonul “i”, iar apoi selectează opțiunea Block this Caller din josul paginii. Apasă pe ea și apoi confirmă alegerea făcută.

Mail – Deschide mesajul de la persoana pe care vrei să o blochezi. Apasă pe adresa de email și selectează opțiunea Block this Contact.

Atenție mare însă. Dacă nu folosești aplicația dedicată de Mail de la Apple, ci folosești Gmail sau Outlook, blocarea cuiva în aplicația Mail nu va împiedica apariția mesajelor sale în celelalte servicii de email.

Blocaj total

Ține cont că lista ta de contacte blocate este aceeași pentru cele patru aplicații – Telefon, FaceTime, Mail sau mesaje, astfel că nu va trebui să intri în fiecare pe rând pentru a scăpa de cineva. Este suficient să blochezi pe cineva de la a te căuta prin apeluri vocale obișnuite și automat persoana respectivă nu te va mai putea căuta nici prin mail, mesaje sau FaceTime. Simplu și eficient.

Ce se întâmplă atunci când blochezi pe cineva?

Dacă ai blocat pe cineva pe FaceTime, în mesaje ori pe aplicația pentru apeluri vocale, orice apel de la persoana respectivă va merge direct în mesageria vocală. Persoana respectivă poate să-ți lase un mesaj care va intra, tehnic, în mesagerie, dar va rămâne ascuns în secțiunea Blocked Messages.

Niciun mesaj text ori apel prin FaceTime nu va mai fi afișat pe dispozitivul tău Apple, iar persoana respectivă nu va primi nicio alertă, astfel că nu va putea să știe că este blocată de tine. Cel mult va ajunge la concluzia că ai ales să-i ignori încercările de a te contacta.

Atunci când blochezi pe cineva în aplicația de Mail, mesajele sale vor merge direct în coșul de gunoi fără să mai te mai deranjeze.

Cum verifici pe cine ai blocat și cum deblochezi un contact

Se mai întâmplă să te răzgândești și să vrei să reiei legătura cu cineva pe care îl blocaseși. Nimic mai simplu. Trebuie doar să intri în aplicația Settings și să selectezi aplicația dorită, Phone, FaceTime, Messages sau Mail. Pentru telefon, mesaje sau FaceTime trebuie să intri în secțiunea dedicată celor puși la index, Blocked Contacts. Atunci când îți apare numele persoanei pe care vrei să o deblochezi glisează spre stânga peste numele respectiv și, gata, persoana aceea este liberă să te contacteze din nou.

Pentru aplicația de Mail, caută secțiunea Blocked și la fel glisează spre stânga peste adresa celui blocat pentru a debloca respectivul contact.

Nu uita că atunci când deblochezi pe cineva într-o aplicație, lista de persoane blocate se va actualiza automat și pentru celelalte aplicații și vei putea fi contact prin toate mijloacele.

Cum să scapi de mesajele automate

Procesul descris mai sus te scapă de mesajele deranjante de la persoane cunoscute, pe care le ai în lista de contacte, dar cum procedezi cu mesajele automate de la firme sau escroci care fac rost de numărul tău de telefon. Este un lucru cunoscut că pe Internet sunt de vânzare liste întregi cu numere de telefon care ajung în posesia a tot felul de persoane. Iată ce poți face pentru a diminua și deranjul, dar și riscurile financiare.

  • Nu răspunde la apeluri de la numere necunoscute.
  • Nu răspunde la un număr de telefon care pare să fie local, pentru că s-ar putea să nu fie așa.
  • Dacă te sună cineva și pretinde că este de la compania X, pe care poate chiar o cunoști, cel mai bine este să închizi. Dacă este vorba, de pildă, de o bancă cu care chiar lucrezi, contactează-i tu folosind numerele de telefon de pe pagina oficială.
  • Dacă primești un apel și un mesaj înregistrat îți spune să apeși o anume tastă pentru a intra în legătură cu un reprezentant, închide imediat.

De ce este important să nu răspunzi la apeluri de la numere care par dubioase? În primul rând pentru că există riscul de a cădea victimă unei înșelătorii. În al doilea rând, ține cont de faptul că de cele mai multe ori astfel de persoane folosesc programe automate pentru apelarea numerelor din listă. Atunci când răspunzi, imediat numărul tău de telefon este marcat ca fiind real și în funcțiune, astfel că vor mai încerca să te contacteze. Dacă vrei să scapi de apeluri nedorite, ignoră-le!

Experții de la ClinicaGSM fac totul pentru ca telefonul tău să funcționeze perfect. Oricând ai nevoie de decodare, devirusare ori service GSM apelează la centrele de reparații de la ClinicaGSM și vei beneficia de servicii rapide, plus garanție pe viață pentru lucrările efectuate. Noi te ajutăm cum putem, dar de apeluri nedorite va trebui să te păzești singur!