Cum blochezi reclame pe laptop, calculator și telefon

E obositor să te lovești toată ziua de reclame. La cinematograf? Reclame. Pe stradă? Reclame! Pe TOT internetul? Reclame!! În curând va apărea tehnologia prin care să vedem reclame și în somn!
Dar hai să ne îndepărtăm de acest scenariu distopian și să trecem la curățenia de primăvară. Curățenia device-urilor tale de reclame, desigur!
Descoperă în acest articol cum elimini reclamele de pe:
- laptop
- PC
- telefon
Să începem.

Ce este un ad blocker?
Să-ncepem cu începutul. Cea mai la îndemână cale prin care poți bloca reclamele nedorite este prin soluțiile de blocare a reclamelor la care ne vom referi din acest punct ca ad blockere.
Ad blockerele sunt fie niște programe, fie niște extensii de browser concepute pentru a elimina sau bloca reclamele apărute pe site-uri sau pe aplicații mobile. Ad blockerele funcționează fie prin filtrarea conținutului care afișează reclame, fie prin împiedicarea încărcării domeniilor de difuzare a acestora.
Beneficiile ad blockerelor
Pe lângă faptul că îți permit să blochezi reclamele enervante, ad blockerele te pot proteja de link-uri către viruși, pagini nesigure și chiar site-uri de tip phishing (acele site-uri care reușesc sub o formă sau alta să îți extragă bani sau date personale păcălindu-te).
Tipuri de ad blockere
Există extensii de browser, software de ad blockers la nivelul întregului sistem și VPN-uri cu capabilități de a bloca unele reclame. Există opțiuni gratuite sau plătite și de cele mai multe ori ai libertatea de a-ți personaliza setările și preferințele.
Poți, de exemplu, să blochezi doar ferestrele pop-up sau doar bannerele și reclamele video. Cu cât software-ul e mai deștept, cu atât îți poți personaliza mai bine experiența de navigare pe net.

1. Cum blochezi reclamele pe laptop și PC
Instalând un software care te protejează de reclame.
Ce este browserul?
Acel program care îți permite să navighezi pe internet și să accesezi diferite site-uri. Toate acestea sunt browsere web:
- Firefox
- Google Chrome
- Safari
- Microsoft Edge
- Internet Explorer
- Opera
- Brave
- Vivaldi
- Chromium

Iată câteva opțiuni populare de ad blockere pe care le poți testa fără emoții.
Extensii pentru browser:
- AdBlock Plus
- uBlock Origin
- Ghostery
- AdGuard AdBlocker (extensia gratuită, nu aplicația)
O altă opțiune este să instalezi un software mai complex decât o extensie. Dezavantajul este că un astfel de software (care să fie bun) costă bani, dar există și numeroase avantaje:
- îți blochează tot felul de reclame
- îndepărtează elementele web enervante
- te ajută să economisești trafic
- îți accelerează viteza de încărcare a paginii
- funcționează și pentru browsere, dar și pentru aplicații
- menține funcționalitatea și aspectul site-ului care nu mai este bombardat de bannere
AdGuard Ad Blocker, un software bun pentru blocarea reclamelor
Un astfel de software este AdGuard Ad Blocker. Funcționează pe Windows, Mac, Android și iOS, ceea ce înseamnă că îl cumperi o dată, dar îl folosești și pe laptop, și pe PC, și pe telefon, indiferent de modelele pe care le folosești.
Avem încredere în el pentru că l-a recomandat internetul, dar și datorită scorului de 4.7 stele din 5 din peste 10,000 de review-uri. Nu credem că atât de mulți oameni se pot înșela.
După cum am spus mai sus, un software de calitate se plătește, dar poți testa extensia gratuită pentru a-ți face o idee mai bună despre beneficiile unui ad blocker.

2. Cum blochezi reclamele pe telefon
Indiferent dacă deții un Android sau un iPhone, există 3 căi mari și late prin care poți bloca reclamele intruzive de pe telefonul tău:
- Instalezi un nou browser care blochează în mod automat reclamele (precum Brave sau Firefox Focus)
- Folosești o aplicație VPN care oferă ad blocker, cum ar fi NordVPN sau Private Internet Access
- Procedezi exact ca pe PC sau laptop și instalezi un ad blocker (cum este AdGuard sau Blokada)
Despre opțiunea 3 am discutat mai sus, deci poți instala un ad blocker chiar acum. Aplicațiile VPN sunt puțin mai complexe și costă bani, deci nu sunt perfecte pentru un user obișnuit.
Să trecem așadar la primul punct, care și gratuit, și extrem de simplu.

Instalezi un nou browser
Adevărul este că ne-am obișnuit cu aceleași 2-3 browsere pe care le folosim de cât lumea chiar dacă între timp au apărut opțiuni mai bune, mai sigure și mai rapide.
Dacă deții un iPhone, șansele sunt să citești acest articol de pe Safari. Dacă ai un Android, sigur ne citești de pe Google Chrome. Există alternative mai bune, iar astăzi îți vom povesti despre Brave.
Brave: Un browser sigur & gratuit
Brave este un browser bun și nu se teme să se laude cu asta. Încă de când îi deschizi fereastra, el îți amintește câte lucruri bune a făcut pentru tine în ultimul timp.
In imagine vezi fereastra de deschidere a browserului Brave unde detaliază câteva statistici utile: a blocat 33,135 de reclame și trackere, a salvat un bandwidth de 34.5 și ți-a economisit 27 de minute din viteza de încărcare a site-urilor. Ce să vrei mai mult?

Câteva beneficii instante din instalarea acestui nou browser:
- site-urile arată instant mai bine – sunt mai aerisite pentru că nu sunt înțesate de reclame
- dacă cumperi online niște CĂȘTI, nu mai ești urmărit de reclame la căști pentru tot restul vieții tale – pentru că elimină trackerele
- site-urile se încarcă mai rapid
- îți transferi instant parolele, istoricul și extensiile de pe vechiul browser ca să nu o iei de la zero
- pe lângă ad blocker, Brave vine la pachet cu mod incognito, VPN și căutări private
Este browserul pe care îl vrei în viața ta pentru o viață online cât mai privată.
Ce este o aplicație VPN?
Este o aplicație software prin care stabilești o conexiune sigură și criptată la un server prin internet. Acronimul VPN vine de la Rețea Privată Virtuală și practic înseamnă crearea unei conexiuni private de rețea printr-o rețea publică (cum este internetul).
Când folosești o aplicație VPN, traficul tău de internet este direcționat printr-un server de la distanță care îți maschează adresa IP și îți criptează datele. Activitatea ta online este așadar ascunsă de furnizorul tău de servicii de internet (ISP), dar și de oricine altcineva care îți poate monitoriza traficul în rețea (inclusiv hackerii).

De ce plătesc oamenii pentru aplicații VPN?
În mod general, oamenii aleg să folosească aplicații VPN pentru:
- A-și proteja confidențialitatea și a anonimatul online
- A ocoli cenzura internetului și restricțiile geografice (Netflixul nostru nu e ca Netflixul din SUA)
- A accesa conținut care poate fi blocat într-o anumită regiune
- Securizarea activității online, în special când utilizează Wi-Fi public
- Împiedicarea providerului de internet să urmărească utilizarea internetului
Aplicațiile VPN sunt disponibile pentru o varietate de dispozitive și sisteme de operare, inclusiv computere desktop și laptop, smartphone-uri și tablete. Există aplicații VPN gratuite, dar și cu plată, fiecare cu propriul set de caracteristici și limitări.
Dacă vrei să mergi pe această cale, alege un furnizor VPN reputat și citește-i cu atenție politica de confidențialitate înainte să-i folosești serviciul.

Kind reminder
Atunci când blochezi reclamele online, blochezi și munca multor oameni care:
- dețin magazine online
- creează conținut online
- muncesc la setarea reclamelor
Chiar și în România există mii de oameni care se bazează pe veniturile din reclame pentru a-și susține afacerile, site-urile sau familiile. Gândește-te și la ei înainte de a bloca tot ce mișcă pe internet.
Recomandarea noastră este să folosești instrumentele prezentate în acest articol pentru a bloca:
- reclamele spam venite din to felul de surse agresive (pariuri de orice fel, pornografie, produse dubioase sau lipsite de etică)
- accesul copilului tău la reclamele, site-urile și conținutul surselor ce îi pot afecta educația și buna dezvoltare
- accesul pe site-urile sau link-urile dubioase ce pot reprezenta tentative de furt online sub orice formă

Noi suntem Clinica de telefoane, tablete și laptopuri
Clinica GSM este expertul tău local în tehnologie. Ne mândrim cu garanția pe viață pentru toate reparațiile gadget-urilor care te țin conectat și care îți fac viața mai ușoară. Click aici pentru lista completă de adrese ale servce-urilor noastre.
Magazin online de accesorii
Click aici ca să ne descoperi magazinul online de accesorii, încărcătoare, huse și power banks.
Pe ClinicaGSM.ro ai:
- Transport gratuit pentru orice comandă de minim 60 de lei
- Livrare rapidă în 1-2 zile
- Prețuri excelente la o super calitate
Click aici și spor la shopping online!
Urmărește-ne pe social media pentru ultimele oferte
De curând am avut 50% reducere la orice manoperă pentru reparațiile de telefoane, laptopuri, tablete sau alte gadgets. Apoi ne-a trecut prin cap să dăm folii gratuite oricui ne trece pragul timp de 1 zi întreagă.
Ai prins ideea: dă-ne follow pe Facebook și Instagram și ești mereu anunțat atunci când apare o nouă reducere, campanie sau trăznaie.