Informationale

Cum să realizezi cu succes o captură de ecran pe iPhone

Articol scris de 22 iulie 2020 octombrie 20th, 2020 No Comments

Ai ceva nedumeriri despre cum faci captură de ecran pe noul tău iPhone? Nicio problemă, doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM este aici pentru a te ajuta, chiar și atunci când smartphone-ul tău este sănătos și nu are nevoie de o vizită la centrele noastre de reparații.

Unii utilizatori de iPhone se plâng că au probleme cu realizarea unei capturi de ecran, de aceea am decis să-ți prezentăm cum trebuie să procedezi indiferent ce model de telefon ai.

Capturile de ecran sunt foarte utile atunci când vrei să salvezi în memoria telefonului scorul excepțional pe care l-ai obținut la un joc sau vrei să trimiți unui prieten un fragment dintr-o conversație cu altă persoană, ca să nu mai vorbim de situațiile în care dai peste un text pe care nu ai timp să-l citești și vrei să-l pui deoparte.

Iată ce trebuie să faci indiferent că ai un iPhone cu recunoaștere facială ori un model cu buton Home.

 

1. Captură de ecran pe un iPhone cu buton Home

Dacă ai un iPhone SE sau orice alt model cu buton Home, trebuie să apeși în același timp butonul Home și butonul Sleep, cel pentru activarea sau punerea în repaus a dispozitivului.

Nu trebuie să ții apăsate cele două butoane pentru un timp mai îndelungat. Dimpotrivă, dacă apeși cele două butoane pentru mai multe secunde nu se va întâmpla nimic! Pentru a realiza o captură de ecran este nevoie de o apăsare scurtă.

Îți vei da seama că ai reușit atunci când vei auzi zgomotul specific camerei foto, iar imediat o să-ți apară o imagine mică în partea de jos a ecranului.

Poți continua să realizezi și alte capturi de ecran și nu te teme imaginea de tip thumbnail din partea de jos a ecranului nu va apărea pe noua captură.

Dacă nu vrei să faci și alte capturi de ecran, poți apăsa imaginea de previzualizare din josul ecranului pentru a o prelucra sau trimite unei alte persoane.

Simplu, nu?

 

2. Captură de ecran pe un iPhone cu recunoaștere facială

Pentru dispozitivele tip iPhone X, care nu au buton Home, lucrurile stau un pic diferit.

Ca să realizezi o captură de ecran, trebuie să apeși în același timp butonul de creștere a volumului de pe partea stângă a dispozitivului și butonul de trezire/repaus aflat pe partea dreaptă a dispozitivului. Este nevoie doar de o apăsare scurtă a celor două butoane.

S-ar putea să fie nevoie de câteva exerciții până deprinzi mișcarea, dar în momentul în care reușești vei vedea un flash pe ecran și o să-ți apară imaginea de previzualizare.

Mare atenție – dacă apeși cele două butoane prea mult, telefonul te va întreba dacă dorești să oprești dispozitivul. Dacă vei continua să ții apăsate cele două butoane riști să declanșezi mecanismul pentru urgențe, care solicită ajutor în mod automat și te-ai putea trezi într-o situație neplăcută.

Deci, nu uita, pentru o captură de ecran este nevoie doar de o apăsare scurtă a celor două butoane!

În momentul în care apare pe ecran imaginea de previzualizare, poți să apeși pe ea pentru a o edita și trimite mai departe.

 

Ori de câte ori ai o problemă cu smartphone-ul tău, apelează cu încredere la doctorul telefonului tău de la ClinicaGSM. Urmărește pagina noastră pentru a fi la curent cu noutățile din domeniul tehnologiei, iar dacă telefonul tău mobil are o problemă nu uita că poți beneficia de transport gratuit până la centrul de reparații. Ne pricepem atât de bine la orice telefon, fie el Samsung, iPhone sau Huawei încât ai garanție pe viață pentru serviciile noastre.