Informationale

Nu mai e Mult până Ecranul Telefonului tău se va Repara Singur

Capacitatea de auto-reparare pare science-fiction și o asociem mai mult cu lumea fantasticului: Wolverine din X-Men, Deadpool (care s-a auto-reparat complet după o explozie) sau SpiderMan. Vei fi surprins să afli că s-a inventat tehnologia de auto-reparare pentru ecranul telefonului tău – iar noi îți povestim totul despre asta!

 

Cum ar fi să ai ecranul telefonului mereu intact?

E frustrant să ai ecranul telefonului spart! Te poți tăia la deget, nu folosești 100% din ecran și te dor ochii în timp ce descifrezi ce scrie prin colțurile crăpăturii. Un coșmar.

Ce-i mai rău, nu poți folosi la maxim tehnologia din buzunarul tău care te-a costat cam un salariu mediu pe lună. E ca și cum ai avea un Lamborghini limitat la 100 de cai putere.

Te-ai săturat să ai ecranul spart? Înlocuiește-l la Clinica GSM iar noi îți punem gratis un nou ecran dacă îl spargi din greșeală pe cel vechi. Ne găsești la Cluj, Iași, Târgu Neamț și Piatra Neamț.

Gândește-te acum la tehnologia care ni se părea SF acum 10, chiar 20 de ani. 

Nu știm exact cum va arăta viitorul, dar suntem destul de siguri că ecranul telefonului tău se va repara singur. Iată de ce.

 

Samsung are brevet pentru ecrane care se auto-repară

De aceea toată lumea credea că Samsung S10 va avea la lansarea din 2019 un astfel de ecran. N-a fost să fie iar marile companii dețin zeci, sute de brevete care nu văd niciodată lumina zilei pe piața de consum.

Cu toate astea, un ecran care se auto-repară ar fi o adevărată inovație și probabil că mulți dintre noi am opta pentru un astfel de smartphone. Cine n-ar vrea ca ecranul telefonului să se repare singur?

 

Nici Apple nu se lasă mai prejos

Apple a aplicat de asemenea pentru un brevet care menționează un smartphone pliabil, cu ecran care se auto-repară.

De această dată, se pare că Samsung este cu câțiva pași înainte. În primul rând, brevetul lor pentru ecran cu auto-reparare este mai tânăr cu câțiva ani. Apoi, știm că Samsung a scos deja pe piață un telefon pliabil.

Se numește Samsung Z-Flip, costă 5,000 RON și este premiul acestei luni pentru tombola la care participă automat toți clienții noștri.

Dacă nu aveai de ce să-ți repari ecranul până acum, îți dăm noi 5,000 de motive:

Castiga telefonul lunii mai cu ecranul telefonului pliabil

Castiga telefonul lunii mai cu ecranul telefonului pliabil

 

Tehnologia din spate

Un nou tip de sticlă capabilă să se auto-vindece de fisuri a fost descoperită de Cercetătorii de la Universitatea din Japonia. Descoperirea a fost publicată în revista Science (lucrarea aici) și este bazată pe un nou tip de polimer numit „polieter-tiourea”.

Aceasta conține atomi de hidrogen care creează noi legături în formă de zigzag. Auto-repararea în zig-zag evită cristalizarea – ceea ce ajută enorm la menținerea materialului rigid.

O sticlă spartă în două începe să se „lipească” în 30 de secunde la temperatura camerei, fără temperaturi ridicate sau topirea ecranului. Fascinant, nu-i așa?

Sticla ajunge la forma inițială în câteva ore și este ideală pentru a fabrica pe viitor ecranul telefonului sau orice alt obiect fragil din sticlă.

 

Stânga: Sticlă spartă în 2; Dreapta: Sticla s-a auto-reparat în câteva ore. Sursă imagine aici.

Stânga: Sticlă spartă în 2; Dreapta: Sticla s-a auto-reparat în câteva ore. Sursă imagine aici.

 

Alte întrebuințări ale tehnologiei

Nu doar ecranul telefonului tău poate beneficia de această nouă decoperire. Conform Forbes, putea vedea tehnologia „polieter-tiourea” în vaste domenii:

  • Vopsea de mașină cu auto-reparare
  • Cadru de bicicletă
  • Lac de unghii cu auto-reparare
  • turbine eolienne

 

Din păcate mai avem de așteptat

Iubitorii de tehnologie erau foarte entuziasmați atunci când auto-repararea ecranului a devenit o posibilitate reală și toată lumea se aștepta să avem telefoane care se repară singure de prin 2020.

Acum experții spun că mai avem de așteptat cel puțin vreo 10 ani până să avem ecrane care se repară singure.

După cum bine știi, acest lucru nu s-a întâmplat. Una-i tehnologia, alta e implementarea ei reală. Pe lângă implicațiile tehnologice (cum faci să nu renunți la unele proprietăți vitale ale ecranului atunci când o adaugi pe cea de auto-reparare), mai sunt și implicații de business.

Giganții Apple și Samsung vor cu adevărat ca telefoanele lor să fie atât de rezistente? Pentru o industrie care se bazează pe cumpărarea constantă a următorului model, indestructibilitatea ecranelor poate fi un motiv serios pentru clienți să amâne schimbare telefonului. Iar asta cu siguranță ar impacta negativ vânzările de smartphone-uri.

 

Până atunci… ecranul telefonului se repară singur la Clinica GSM

Eh, nu se repară chiar singur. Îl reparăm noi. Iar dacă îl spargi din nou, noi ți-l înlocuim gratis. 

Ce-ți mai trebuie super tehnologie când ai super servicii?

Ne găsești la Cluj, Iași, Piatra Neamț și Târgu Neamț.

Iar dacă nu ești prin zonă sau nu ai timp de stat pe drumuri, trimite-ne telefonul prin curier iar transportul e din partea noastră!

 

 Nu mai e Mult până Ecranul Telefonului tău se va Repara Singur