Fără categorie

Transformă-ți telefonul într-o cameră de supraveghere!

By 16 decembrie 2019 No Comments


Dacă aveți vreun smartphone vechi care colectează praf prin vreun sertar, nu vă gândiți să îl vindeți cât ați clipi. Dacă este încă în stare de funcționare, îi puteți da o utilitate nouă, chiar în locuința dumneavoastră.
L-ați putea transforma, de exemplu, într-un mini-monitor, dar cea mai bună variantă este să îl transformați într-o cameră de supraveghere video a locuinței.

Pasul I – Descărcați o aplicație de tip „security camera”
Pentru început, va fi nevoie să alegeți o aplicație de tip „security camera” pentru telefonul dumneavoastră. Cele mai multe aplicații de acest gen oferă cam aceleași funcții, cum ar fi înregistrare sau stocare imagini, detectare mișcare și alerte.
Odată instalată aplicația, veți putea să vă monitorizați locuința de la distanță, chiar de pe telefonul dumneavoastră.
Una din cele mai bune opțiuni în acest sens este „Alfred”, program compatibil atât cu terminalele care utilizează sistemul Android, cât și cu cele care folosesc sistemul de operare iOS. Este un program gratuit, ce vă oferă posibilitatea de a vizualiza de la distanță imagini în timp real, detectare a mișcării cu alerte, stocare gratuită în Cloud, audio și posibilitatea folosirii atât a camerei principale, cât și a celei frontale a telefonului dumneavoastră. Pentru deblocarea funcțiilor suplimentare – vizualizare și filmare la rezoluții înalte, zoom, adăugare sau eliminare imagini și stocare în Cloud pentru 30 de zile, puteți opta pentru Alfred Premium.
– Descărcați Alfred (Android, iOS) atât pe telefonul vechi, cât și pe cel actual sau pe orice tabletă pe care urmează să o folosiți;
– Pe telefonul nou, treceți prin partea introductivă și apăsați Start. Selectați Viewer, apoi apăsați Next.
– Odată ce ajungeți la partea de conectare, dați click pe Sign in with Google (veți avea nevoie de un cont Google) și conectați-vă folosind numele de utilizator și parola Google.
– Pe telefonul vechi, urmați exact aceeași pași, dar în loc să selectați Viewer, selectați Camera. Asigurați-vă că vă veți conecta cu același cont Google.
Din momentul în care ambele telefoane sunt  conectate la Alfred, ați cam terminat cu partea de instalare. Alfred a simplificat opțiunile camerei pentru a include doar un număr redus de setări, Pe iOS, puteți activa doar detectarea mișcării, puteți alege între camerele frontale și cele principale și puteți activa sau dezactiva funcția audio. Dacă folosiți un dispozitiv Android, aveți, pe lângă aceste opțiuni, posibilitatea de a activa focus continuu precum și opțiunea ca programul să se reactiveze automat în caz de repornire a telefonului, dar și posibilitatea de a alege o rezoluție și de a activa o parolă de blocare.
De pe telefonul nou, puteți schimba alte câteva setări, precum activarea sau dezactivarea notificărilor, denumirea camerei sau a utilizatorului, adăugarea altor persoane în lista celor care au acces la video-ul dumneavoastră, eliminarea unei camere, verificarea numărului de deconectări, setarea sensibilității senzorului de mișcare și activarea unui filtru pentru lumină de joasă intensitate.

Chiar dacă Alfred este o alegere solidă, luați în considerare și faptul că nu este singura variantă posibilă. Nici pe departe.
ManythingSalient Eye and Presence sunt toate alegeri bune, gratuite, care oferă variante convenabile pentru adăugarea unor extra opțiuni. Iar IP Webcam este una din cele mai populare opțiuni, disponibile doar pentru Android

Pasul II – Alegeți un loc pentru poziționarea camerei

După ce fluxul de înregistrare a fost pus în funcțiune, va fi nevoie să găsiți un loc pentru poziționarea camerei. Ați putea dori ca aceasta să surprindă intrarea principală a locuinței dumneavoastră, grădina, locul în care vă țineți bunurile de valoare sau orice altă zonă pe care o considerați ca fiind potențial vulnerabilă. Puteți, de asemenea, să instalați și o cameră IP pe post de mini-monitor.

Pasul III – Puneți în funcțiune camera sau camerele dumneavoastră de supraveghere

Pentru fixarea și poziționarea camerei ar putea fi de folos un mini-trepied sau un suport auto, care vă vor ajuta să plasați camera într-un loc care să nu trezească suspiciuni.
În vederea lărgirii câmpului vizual al camerei, ați putea opta pentru lentile „wide angle” compatibile cu dispozitivul dumneavoastră, accesorii ce pot fi procurate online, la prețuri foarte accesibile.
Dat fiind faptul că transmisiunea video este foarte mare consumatoare de energie și că telefonul dumneavoastră va fi deschis non-stop, trebuie să vă asigurați că îl veți poziționa în apropierea unei surse de curent electric. Pentru mai multă flexibilitate, folosiți un prelungitor.

Alex

Clinica GSM

Author Clinica GSM

More posts by Clinica GSM

Leave a Reply